Volg onze mailtjes met tips en recepten
Direct Toegang
X
Volg onze mailtjes met tips en recepten
50% Complete
en ontvang 10 gratis recepten

Page content

Aardappel- en broccoliburgers

article content

Aardappel- en broccoliburgers

Vers uit de bio-groentemand, deze verrukkelijke aardappel- en broccoliburgers! Om de gestoofde prei niet te vergeten…een heerlijke geur en dito smaak.

Het is bovendien een multifunctioneel gerechtje want deze burger kan perfect dienen als voorgerecht (met een slaatje erbij), hoofdgerecht of gewoon ‘fastfood style’ tussen een knapperig broodje met een paar plakjes tomaat, sla, ui en een beetje veganaise. Wel zijn ze niet altijd even makkelijk, want vallen nogal snel uit elkaar. Daarom; voorzichtig omdraaien en ze beter niet te groot kneden. Dat doet het ‘m wel.

Ingrediënten

Aardappel en broccoliburgers

Bereiding

  1. Snij de broccoli in roosjes, schil de steel van de broccoli en snij hem in kleine stukjes. Blancheer alles 5 minuutjes in een pot kokend water. Giet af maar bewaar het kookvocht. Spoel de roosjes (en de stukjes steel) af met ijskoud water. Laat goed uitlekken.
  2. Schil de aardappen en kook ze in het kookvocht gaar. Snij ondertussen de prei in kleine ringen en stoof deze in wat olie gaar.
  3. Prak de aardappelen en de broccoli fijn. Snipper de basilicum en peterselie fijn en voeg ze samen met de prei en de bloem aan het mengsel toe. Meng alles goed onder elkaar tot alle spoortjes bloem ‘Harry Potter Style’ verdwenen zijn:-)
  4. Meng 3 tl No-egg met 6 el sojamelk en roer dit flink door mekaar. Lepel het langzaam doorheen het aardappel/broccoli/prei mengsel
  5. Kruid de massa met peper, zout en een beetje muskaatnoot
  6. Bestuif je werkblad met wat bloem en maak platte burgers van de puree (± 7 cm doorsnede en ± 1,5 cm hoog). Wentel de burgers door de bloem
  7. Verhit wat olijfolie in een pan en bak de burgers aan beide kanten bruin

Zelf hebben we ze verorberd met een wat sla, tomaat (inderdaad nogal cliché:-) en een slaatje van schijfjes rauwe champignon met een dressing van olijfolie, citroen, mosterd en verse dille. Maar deze burgers kan je met eender wat serveren.

Kook, bijt en smelt! Laat me zeker jullie reacties weten.

Vegan ontbijt en lunch

Vegan ontbijt & lunch

Ben jij de saaie boterhammen ook zo beu? Check dan zeker ons ebook met heerlijke lunchrecepten (warm en koud).

Meer info ►

Comment Section

3 reacties op “Aardappel- en broccoliburgers


Door Zooniebyhiene op 12 december 2013

Bedankt voor een interessante blog


Door Gerlind op 15 november 2013

recept uitgeprobeerd én zeer goed bevonden! meer van dus 🙂


Door Stijn De Kock op 15 november 2013

🙂 Bedankt, meer recepten volgen (er staan er overigens al een paar nieuwe…ook lekkere)

Plaats een reactie




10 supersimpele vegan recepten
Vul je naam en e-mailadres in en ontvang het gratis e-book
Wij hebben ook een hekel aan spam
Stijn De Kock
Stijn De Kock is eigenaar van Veganistisch Koken blog en webshop, hobbykok en - naar eigen zeggen - 90% vegan. Zijn doel is om de wereld te laten kennismaken met de smaak, creativiteit én talloze voordelen van een (meer) plantaardige levensstijl.