Volg onze mailtjes met tips en recepten
Direct Toegang
X
Volg onze mailtjes met tips en recepten
50% Complete
en ontvang 10 gratis recepten

Page content

Aardappelen in de oven met vegan roomkaas

article content

Aardappelen in de oven met vegan roomkaas

Nog meer klassiekers…aardappelen in de oven met een vulling van roomkaas. De plantaardige versie weliswaar. Makkelijk te maken, supperlekker en past overal bij. De ‘roomkaas’ is van het merk Bute Island.

Aardappelen in de oven met Vegan Roomkaas

Ingrediënten voor 4 personen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Neem een pot water en kook daarin de ongeschilde aardappelen gedurende 10 minuten. Giet af en prik met een mes een paar gaatje in de aardappelen. Neem een groot (of afzonderlijke) vel aluminiumfolie en druppel er wat olijfolie op. Verdeel ook de geperste knoflook over de folie. Pak de aardappelen in en gaar ze gedurende 40-45 minuten in de oven. Prik met een mes om te controleren of ze gaar zijn.
  3. Snipper de ui en meng die onder de roomkaas. Bestrooi met paprikapoeder en kruid naar smaak met peper en zout.
  4. Haal de aardappelen uit de oven, open de pakjes en maak een inkeping in elke aardappel. Vul de holte met de roomkaas. Serveer de aardappelen direct.

Wat mij betreft past dit gerecht erg goed bij deze gebakken spruitjes met walnoten. En eventueel wat seitanstoverij.

 

10 supersimpele vegan recepten
Vul je naam en e-mailadres in en ontvang het gratis e-book
Wij hebben ook een hekel aan spam

Comment Section

0 reacties op “Aardappelen in de oven met vegan roomkaas

Plaats een reactie




10 supersimpele vegan recepten
Vul je naam en e-mailadres in en ontvang het gratis e-book
Wij hebben ook een hekel aan spam
Stijn De Kock
Stijn De Kock is eigenaar van Veganistisch Koken blog en webshop, hobbykok en - naar eigen zeggen - 90% vegan. Zijn doel is om de wereld te laten kennismaken met de smaak, creativiteit én talloze voordelen van een (meer) plantaardige levensstijl.