Volg onze mailtjes met tips en recepten
Direct Toegang
X
Volg onze mailtjes met tips en recepten
50% Complete
en ontvang 10 gratis recepten

Page content

Aardappelpartjes met rozemarijn uit de oven

article content

Aardappelpartjes met rozemarijn uit de oven

Een eenvoudig bijgerechtje en weer eens wat anders dan de gebruikelijke gekookte, gebakken of gepureerde aardappelen. Uit de oven is altijd lekker en deze zijn ook nog eens smakelijk gekruid.

Dit recept hebt ik eigenlijk ‘gepikt’ van mijn lieve zus, die het op haar beurt zelf ook wel elders zal opgevangen hebben. En anders stuurt ze wellicht een advocaat op m’n dak (dat was een grapje).


  • 600 gr aardappelen (met schil en ongekookt)
  • olijfolie
  • 4 of 5 teentjes knoflook
  • 2 takjes verse (alleen de blaadjes) of 1 tl gedroogde rozemarijn
  • peper en zout (naar smaak)

Aardappelpartjes met rozemarijn uit de oven

Aardappelpartjes in de oven bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden
  2. Spoel de aardappelen af en snij ze in grote partjes
  3. Vul een ovenschaal met de aardappelpartjes. Overgiet met de olijfolie en pers de knoflookteentje uit.
  4. Bestrooi met de rozemarijn, peper en zout en schep alles goed door elkaar.
  5. Plaats de schaal in de voorverwarmde oven en bak de aardappelen zo’n 40 minuten, of tot ze goudbruin en krokant zijn.

Wil je graag meer veganistische recepten?

>> Download dan nu ons ebook met 10 supersimpele vegan recepten gratis.

Vegan ontbijt en lunch

Vegan ontbijt & lunch

Ben jij de saaie boterhammen ook zo beu? Check dan zeker ons ebook met heerlijke lunchrecepten (warm en koud).

Meer info ►

Comment Section

15 reacties op “Aardappelpartjes met rozemarijn uit de oven


Door Ann Suvée op 28 juli 2018

Dit is een super gerecht. We eten het vaak en zo weinig werk eraan :-). Ik heb ook wat moeten experimenteren met oventemperaturen. De eerste keer waren de patatjes ook te droog voor mij maar met mijn oven is 190-200° voldoende 😉


Door Timothy op 15 november 2017

Voor hoeveel personen is dit?


Door Stijn De Kock op 3 april 2018

voor 3-4 personen (als bijgerecht uiteraard). Lijkt me in ieder geval voldoende.


Door Sas op 26 augustus 2017

Hoeveel olijfolie?


Door Stijn De Kock op 3 april 2018

Dat mag je natuurlijk zelf bepalen maar doorgaans zijn 2 eetlepels wel ruim voldoende.


Door Anoniem op 27 juli 2016

Overheerlijk 😀



Door chris op 11 november 2017

Dag Elke,
moet de kom worden afgedekt ? Ik heb de indruk dat de aardappel na 40 minuten wat droog zijn en nog niet gaar zijn. Of zouden de stukken te groot zijn ?


Door STEFANI Anna Maria op 2 april 2018

Weet je ondertussen of de schotel aardappelen die in de oven moet afgedekt moet zijn?


Door STEFANI Anna Maria op 2 april 2018

Weet je ondertussen of de schotel aardappelen die in de oven moet afgedekt moet zijn?


Door Stijn De Kock op 3 april 2018

Hoi Stefani, afdekken is zeker niet nodig voor dit recept. Snijden, mengen en huppa 🙂


Door Anoniem op 21 augustus 2015

Uitgetest, en idd super lekker, en enkel wat (weinig) werk voor de voorbereiding , en ’t is klaar. Heel blij met dit recept. Bedankt om dit te willen delen.


Door Elke Aerts op 8 augustus 2017

Fijn te horen dat je blij bent met het recept 🙂


Door Evi op 9 december 2013

dit maak ik geregeld in het weekend , maar dan enkel met olijfolie, zeezout en rozemarijn, de kinderen ( en wijzelf natuurlijk ook) vinden het heerlijk 😀


Door Elke Aerts op 8 augustus 2017

Leuk dat jullie dat ook regelmatig maken 🙂

Plaats een reactie




10 supersimpele vegan recepten
Vul je naam en e-mailadres in en ontvang het gratis e-book
Wij hebben ook een hekel aan spam
Stijn De Kock
Stijn De Kock is eigenaar van Veganistisch Koken blog en webshop, hobbykok en - naar eigen zeggen - 90% vegan. Zijn doel is om de wereld te laten kennismaken met de smaak, creativiteit én talloze voordelen van een (meer) plantaardige levensstijl.