Volg onze mailtjes met tips en recepten
Direct Toegang
X
Volg onze mailtjes met tips en recepten
50% Complete
en ontvang 10 gratis recepten

Page content

article content

Aspergesoep

Nog zo’n aspergeklassieker! Mijn versie is wellicht niet de meest gezonde, maar ze is wel super lekker!

In elk geval vraagt ieder familielid, vriend en/of kennis naar het recept als ze deze soep eenmaal geproefd hebben. Dus dan gok ik dat jij ‘m ook wel kan gebruiken 🙂

Je kan ze natuurlijk ook vereenvoudigen en de sojaboter achterwege laten. Is ook lekker, maar net wat minder ‘boem’ 😉

Smakelijk!

Aspergesoep veganistisch

Ingrediënten – voor 4 personen

  • 800 gram verse witte asperges
  • 1 liter groentebouillon
  • 30 gram sojaboter – bakken en braden
  • 1 el bloem
  • peper en zeezout
  • Geraspte (bio) citroenschil – optioneel

Bereiding

  1. Snij het houtachtige uiteinde van de asperges en gooi het weg. Schil de asperges grondig met een dunschiller.
  2. Snij de asperges vervolgens in kleine stukken (± 2 cm). Houd de kopjes apart voor later.
  3. Breng de stukjes asperge met de helft van de groentebouillon aan de kook. Zet het deksel op de pot en kook ze in ± 10 minuten gaar.
  4. Mix de asperges in de blender of met de staafmixer tot een gladde massa.
  5. Smelt de sojaboter in een andere pot op een laag vuur. Voeg de bloem toe en roer met de garde tot de ‘roux’  licht begint te schuimen.
  6. Voeg langzaam de andere helft van de bouillon toe en blijf intussen met de garde roeren. Zorg dat er geen klonters overblijven.
  7. Zodra alle bouillon is toegevoegd breng je het mengsel weer aan de kook. Zet het vuur direct lager en laat nog 2-3 minuten sudderen.
  8. Voeg dan de aspergepuree bij het mengsel en roer het geheel goed door. Voeg de aspergekopjes toe en laat de soep langzaam terug opwarmen.
  9. Kruid af naar smaak met peper en zeezout.

Voor de garnering kan je desgewenst wat geraspte citroenschil over de soep strooien. Lekker fris!

Vegan ontbijt en lunch

Vegan ontbijt & lunch

Ben jij de saaie boterhammen ook zo beu? Check dan zeker ons ebook met heerlijke lunchrecepten (warm en koud).

Meer info ►

Comment Section

4 reacties op “Aspergesoep



Door Leonie. op 24 mei 2017

Ik zou er wat hele stukjes asperge in laten zitten en wat peterselie voor de garnering, oogt frisser


Door Stijn De Kock op 24 mei 2017

Hoi Leonie. De stukjes (althans de aspergekopjes) zitten erin. Over de peterselie en de ‘frisheid’ heb je gelijk. Dit recept is al van even geleden (lees: toen wist ik nada over presentatie ;)).


Door Gert op 18 mei 2016

Geprobeerd en: Njooooom!!

Plaats een reactie




10 supersimpele vegan recepten
Vul je naam en e-mailadres in en ontvang het gratis e-book
Wij hebben ook een hekel aan spam
Stijn De Kock
Stijn De Kock is eigenaar van Veganistisch Koken blog en webshop, hobbykok en - naar eigen zeggen - 90% vegan. Zijn doel is om de wereld te laten kennismaken met de smaak, creativiteit én talloze voordelen van een (meer) plantaardige levensstijl.