Volg onze mailtjes met tips en recepten
Direct Toegang
X
Volg onze mailtjes met tips en recepten
50% Complete
en ontvang 10 gratis recepten

Page content

Broodjes met chia zaden

article content

Broodjes met chia zaden

Als er brood of broodjes gebakken moeten worden, of als er deeg in het algemeen aan te pas komt, is het meestal vrouwlief die de honneurs waarneemt. Dat – en het maken van spaghettisaus – is iets wat je gerust aan haar kan overlaten. Er valt dan helemaal niets aan te verbeteren.

Broodjes met chia zaden

Om vage redenen ben ik zelf niet zo gek op het kneden van deeg en ander ‘bloemig’ gedoe. Behalve als het voor nagerechten is…waarschijnlijk een kronkel;-)

Haar broodjes zijn dus geweldig en de chia zaadjes maken het helemaal af. Ze zijn bovendien super gezond!

broodjes chiazaad in mandje

Ingrediënten

  • 500 gr roggemeel
  • 1 zakje gist (Bruggeman)
  • 2 tl zeezout
  • 7 el zonnebloempitten
  • 400 ml water
  • Chia zaadjes – om te besprooien

 Bereiding

  1. Meng alle droge ingrediënten – uitgezonderd de chia zaadjes in een grote kom en maak een kuiltje in het midden.
  2. Verwarm het water lichtjes en giet een deel langzaam in het kuiltje. Roer het goed door met een lepel en voeg op die manier beetje bij beetje de rest van het water toe tot er een mooi homogeen deeg ontstaat.
  3. Kneed het deeg met kneedhaken gedurende zo’n 7 minuten (bij licht brood is het met de hand te doen, rogge is echter een stuk zwaarder).
  4. Verdeel de deegbal in 9 afzonderlijke balletjes en druk ze stuk voor stuk lichtjes in. Leg de balletjes op een bakplaat (3 rijen van 3).
  5. Bevochtig een handdoek met wat heet water en drapeer hem over de bakplaat. Plaats de bakplaat op een warme plaats – bijvoorbeeld op of in de buurt van de verwarming – en laat de broodjes ± 1 uur rijzen.
  6. Verwarm ondertussen de oven voor tot 200 graden.
  7. Bevochtig de broodjes met een borsteltje en wat water en strooi er de chia zaadjes overheen.
  8. Bak ze bruin (letterlijk) in de oven gedurende 20 minuten. Vullen naar keuze en smullen maar!
Vegan ontbijt en lunch

Vegan ontbijt & lunch

Wist je trouwens dat wij een ebook hebben met allemaal lunchrecepten. Hierin staan bijvoorbeeld broodsmeersels die je tussen dit broodje kan doen. Maar ook allerlei andere koude en warme lunchgerechten.

Meer info ►

Comment Section

3 reacties op “Broodjes met chia zaden


Door Karen op 24 januari 2014

Ziet er heerlijk uit, ga ik zeker eens proberen!!


Door Sonja op 9 januari 2014

Ik veronderstel dat je deze broodjes ook met tarwe of spelt kunt maken? Ze zien er wel lekker uit!


Door Elke Aerts op 12 januari 2014

Dag Sonja, ik maak ze vaak met tarwe of spelt. Neem dan wel 350ml water i.p.v. 400ml en doe meestal bij de bloem nog wat zonnebloempitten, vind ik er lekker bij. Bij rogge doe ik dat niet omdat het anders te zwaar wordt.

Plaats een reactie




10 supersimpele vegan recepten
Vul je naam en e-mailadres in en ontvang het gratis e-book
Wij hebben ook een hekel aan spam
Stijn De Kock
Stijn De Kock is eigenaar van Veganistisch Koken blog en webshop, hobbykok en - naar eigen zeggen - 90% vegan. Zijn doel is om de wereld te laten kennismaken met de smaak, creativiteit én talloze voordelen van een (meer) plantaardige levensstijl.