Volg onze mailtjes met tips en recepten
Direct Toegang
X
Volg onze mailtjes met tips en recepten
50% Complete
en ontvang 10 gratis recepten

Page content

Deeg voor hartige of zoete taarten

article content

Deeg voor hartige of zoete taarten

Een vegan bladerdeeg / quichedeeg is niet altijd makkelijk te vinden. Soms lijkt het wel plantaardig, maar dan zit er toch nog D3 in. D3 is afkomstig uit wolvet of soms van visolie en zit in vaak in boter.

Ingredienten voor een hartig deeg

  • 225 gram bloem
  • 60 ml olijfolie
  • 60 ml water
  • 0,5 tl zout

Ingredienten voor een zoet deeg

  • 225 gram bloem
  • 60 ml kokosolie
  • 60 ml water
  • 0,5 tl zout
  • Optioneel: voeg een beetje zoet toe: kokosbloesemsuiker, agavesiroop,…

Zelf vegan deeg maken

Doe de bloem in een kom en voeg het zout hieraan toe. Meng zodat het zout goed verspreid wordt.

Voeg het water en de olijfolie samen en meng dit door met een vork.

Maak een kuiltje in de bloem en giet er een beetje van het olie/water mengsel in. Voeg geleidelijk aan de bloem toe en roer goed door. Voor steeds een beetje van het mengsel toe tot dit helemaal verwerkt is en je een mooie stevig deeg hebt. Is het deeg niet stevig genoeg, voeg dan wat extra bloem toe.

Kneed door met je handen. Rol het uit en plooi de bovenkant naar het midden en doe dit nu ook met de onderkant. Duw plat en draai het deeg een kwartslag. Doe dit zo enkele keren. Tenslotte maak je er terug een mooie bol van.

Leg deze gedurende minstens een uur in de koelkast voor gebruik.

10 supersimpele vegan recepten
Vul je naam en e-mailadres in en ontvang het gratis e-book
Wij hebben ook een hekel aan spam

Variatie:

Vind je de smaak van olijfolie of kokosolie te sterk, gebruik dan een neutralere olie.

Tip:

Maak meerdere porties in 1 keer. Als je toch bezit bent, is dit geen extra werk en ben je de volgende keer snel klaar. Deze porties kan je perfect in de diepvries bewaren.

Vegan deeg uitgerold

Comment Section

5 reacties op “Deeg voor hartige of zoete taarten


Door Nanny op 25 november 2018

Dankjewel voor dit basis recept, super😊


Door Shanaya op 8 oktober 2018

Hyyy hoe lang in de oven en op hoeveel graden


Door Alexandra op 13 maart 2016

Hallo, is het nu 30 water en 30 olie, of 60 water en 60 olie zoals op de tekst ?


Door Veerle op 6 juli 2016

60/60 zoals op de tekst vermoed ik, ik heb het net zo gemaakt en het is niet te vochtig.


Door claire hadrich op 10 maart 2016

ik begrijp niet goed dat je met tarwemeel werkt terwijl toch zo bekenis dat het n DIKMAKER is. waaom niet n mengsel van bv hafermeel,quinoameel,
mandelmeel, hirse of gries?.

Plaats een reactie




10 supersimpele vegan recepten
Vul je naam en e-mailadres in en ontvang het gratis e-book
Wij hebben ook een hekel aan spam
Elke Aerts
Elke Aerts is de eigenaar van Veganistisch Koken blog en webshop. Zij is sinds 2000 vegetariër en sinds 2005 veganist. Haar doel is om mensen te inspireren en te helpen in hun weg naar een (meer) plantaardig leven.