Volg onze mailtjes met tips en recepten
Direct Toegang
X
Volg onze mailtjes met tips en recepten
50% Complete
en ontvang 10 gratis recepten

Page content

article content

Veganistische erwtensoep met korstjes en vegan spekjes

Ingrediënten (4 personen)

  • 250 gram gedroogde erwten (of 500 gram diepvrieserwten)
  • 1 liter groentebouillon
  • 4 aardappelen
  • 2 stengels preiloof
  • 2 uien
  • 30 gram sojaboter – bakken en braden

Korstjes

  • 4 sneden brood – zonder korst
  • olijfolie

Spekjes

1 pak ‘Speckjes gerookt’ van De Vegetarische Slager (150 gram)

Bereiding

  1. Spoel de (gedroogde) erwten onder koud stromend water. Doe ze in een kom en overgiet ze met 1 liter water. Laat een nacht weken.
  2. Leng het water terug aan tot de erwten weer onder staan. Kook ze vervolgens in ± 60 minuten gaar. Giet af maar bewaar het kookvocht.
  3. Spoel de erwten meteen met ijskoud water.
  4. Schil de uien en aardappels en snij ze in grote stukken. Snij het preiloof in schijfjes en spoel het af.
  5. Verhit de sojaboter in een grote pot. Voeg de ui, aardappels en preiloof toe. Zet het deksel op de pot en laat gedurende 5 minuten op matig vuur stoven.
  6. Giet het kookvocht en groentebouillon bij de groenten en breng aan de kook. Zet het vuur weer lager en laat 15 minuten sudderen.
  7. Mix de bouillon en erwtenpuree afzonderlijk met de staafmixer en voeg ze daarna samen. Kruid af naar smaak met peper en zeezout.
  8. Snij het brood in blokjes van ± 1 cm. Verhit wat olijfolie in een pan en bak de korstjes krokant.
  9. Doe hetzelfde met de ‘Speckjes gerookt’ en roer ze door de soep. Serveer de broodkorstjes apart.

Opgelet!

De Vegetarische Slager heeft 2 soorten spekjes in het gamma. Alleen de ‘Speckjes gerookt’ zijn vegan.

Vegan ontbijt en lunch

Vegan ontbijt & lunch

Ben jij de saaie boterhammen ook zo beu? Check dan zeker ons ebook met heerlijke lunchrecepten (warm en koud).

Meer info ►

Comment Section

0 reacties op “Veganistische erwtensoep met korstjes en vegan spekjes

Plaats een reactie




10 supersimpele vegan recepten
Vul je naam en e-mailadres in en ontvang het gratis e-book
Wij hebben ook een hekel aan spam
Stijn De Kock
Stijn De Kock is eigenaar van Veganistisch Koken blog en webshop, hobbykok en - naar eigen zeggen - 90% vegan. Zijn doel is om de wereld te laten kennismaken met de smaak, creativiteit én talloze voordelen van een (meer) plantaardige levensstijl.