Online workshops volgen + maandelijkse vegan recepten
arrow_drop_up arrow_drop_down

Veganistisch koken is eenvoudig 

met Goherbie

Goherbie is het online workshop- en receptenplatform van Veganistischkoken.be. Voor een klein maandelijks bedrag krijg je 24/7 toegang tot al onze online workshops, recepten + vele andere leuke extra’s. 

Zo kom je nóóit zonder inspiratie en lukken al je gerechten voortaan moeiteloos. 

"Strong food for a soft world"

Koken met enkel plantaardige ingrediënten is niet alleen super voor je gezondheid en vitaliteit. Je draagt meteen ook bij aan een beter leefmilieu én het verminderen van alle dierenleed

Je eet dus extra ‘krachtige’ voeding en bouwt zo mee aan een ‘zachte’ wereld. Simpelweg door op een andere manier te eten! En het is nog verdomd voedzaam en lekker ook.

Als dat geen win-win is :)

Met meer dan honderd soorten groenten en evenzoveel fruit, granen, noten en zaden is de vegan keuken bovendien rijker dan je denkt. In onze recepten en workshops dus geen spoortje vlees, vis, zuivel, eieren of honing. Wat Goherbie meteen ook zéér geschikt maakt voor mensen met een allergie of intolerantie voor bepaalde dierlijke producten.

De voordelen van de Goherbie-lifestyle?

Puur. Simpel. Toegankelijk.

PUUR

Bij Goherbie houden we van zo puur en onbewerkt mogelijke voeding. Enkele 'guilty pleasures' daargelaten, gebruiken we in onze recepten en workshops louter ingredienten die uit de grond komen, aan bomen groeien of op z'n minst geproduceerd zijn met natuurzuivere grondstoffen. Door fabrikanten met een ecologisch-kloppend hart en vrij van kunstmatige zoetstoffen, bewaarmiddelen, smaak- en kleurstoffen.

Écht eten voor échte mensen dus.

SIMPEL

Al deze producten kan je bovendien eenvoudig op de kop tikken bij je lokale (bio)boer, natuurvoedingswinkel en de betere supermarkt. Dus geen eindeloze online zoektochten naar véél te dure producten waar je nooit van gehoord hebt.

Ben je geen keukenprins(es)? Geen punt. Onze recepten zijn behalve lekker ook héél eenvoudig en snel te bereiden. Zelfs de meer uitdagende recepten blijven voor iedereen hanteerbaar. En met de resultaten en de complimentjes in het vooruitzicht, zal je er sowieso steeds meer plezier aan beleven. Toch een probleempje of een vraag? Dan staan wij steeds voor je klaar.

TOEGANKELIJK

Liefde gaat door de maag! Verras je gezin, familie, vrienden, ...met de lekkerste vegan gerechten. Je gaat nooit de mist in en we garanderen dat ie-der-een met smaak van de door jou bereide maaltijd zal smullen. De enkeling die denkt dat 'Aubergine' een Star Wars personage is daargelaten ;)

Online workshops, recepten en meer...

Leren koken vanuit
je eigen omgeving

Als lid van Goherbie heb je 24/7 toegang tot onze exclusieve ledenomgeving. Met een paar simpele muisklikken kan je onze online workshops bekijken en in je vertrouwde keuken aan de slag gaan. Met behulp van woord en video maken we je wegwijs in de vele 'geheimen' van de vegan keuken. En vanzelfsprekend komen er regelmatig nieuwe workshops bij.

Receptenbank

Snel een geschikt recept nodig? Dan kan je er simpelweg eentje kiezen uit onze uitgebreide receptenbank. Gaande van hapjes, soepen, voor- en hoofdgerechten tot verrukkelijke (en beetje zondige) desserts. Gedaan met wezenloos staren naar je koelkast en wanhopig zoeken naar een makkelijk recept!

Online webinars

Speciaal voor onze leden zijn er de online live webinars waarin Goherbie's Elke allerlei (vegan-gerelateerde) onderwerpen aan bod laat komen. Of we komen op de proppen met gastsprekers die je met de boeiendste verhalen aan je computerscherm kluisteren. Kan je er live niet bijzijn? Dan luister je toch gewoon de opname terug!

Support & Community

Vragen over een recept, workshop of bepaalde ingredienten? Deel je vraag in ons exlusieve ledenforum en we beantwoorden deze zo goed en zo snel mogelijk. Niet zelden wordt ze al door één van onze leden beantwoord voor wij zelf 'banaan' kunnen zeggen ;)

Een ander voordeel van de community is dat je een heleboel mensen leert kennen die net als jij in het leven staan. Stuk voor stuk uniek, vrolijk en - héél belangrijk - vrij van vooroordelen. Eet je niet continue plantaardig? Prima. Niemand die je daarover de les gaat spellen. 

"Er ging een heel nieuwe wereld voor me open"

Al een hele tijd eet ik vegetarisch. Sinds een jaar weet ik dat ik intolerant ben voor koemelkeiwitten. Dat wil zeggen dat ik geen kaas mag eten, geen melk mag drinken, ... Gelukkig kwam ik in die periode Goherbie tegen. Ik werd lid en er ging een heel nieuwe wereld voor me open. Nu eet ik haast volledig veganistisch. De omschakeling is bijna probleemloos verlopen. Eerlijk, ik heb nog wel eens zin in echte kaas. Maar dat is niet zo vaak meer.

Bij Goherbie vind je de lekkerste recepten, er zijn inspirerende webinars over verschillende onderwerpen en je komt in contact met gelijkgestemde zielen. Allemaal zaken die ervoor zorgen dat plantaardig eten heel leuk wordt.

Nicole Van Beek

Goherbie is ideaal wanneer je...

 • op een makkelijke manier alle geheimen van de vegan keuken wil leren kennen
 • vegetariër bent en graag wil ontdekken hoe je volledig vegan kan eten
 • om gezondheidsredenen (ziekte, allergieën, intoleranties) geen lactose, eieren, vis,...kan of mag eten.
 • er zeker van wil zijn dat je plantaardige menu alle belangrijke stoffen bevat die je nodig hebt.
 • graag plantaardig wil leren koken voor de vegetariërs en vegans in je familie of vriendenkring (a.k.a. eerste hulp ;))
 • iedereen omver wil blazen met je 100% plantaardige gerechten. Dus ook je uiterst sceptische man/vrouw en/of kinderen!

Bespaar tijd en geld met Goherbie

Zeker, workshops volgen is leuk. Alleen moet je er vaak een eindje voor reizen en zijn ze soms best prijzig. Voor de gemiddelde workshop betaal je (gemiddeld) zo'n €35. Dit voor 3 uurtjes kookplezier en bovendien éénmalig. 

Kan tellen als je op regelmatige basis een workshop zou willen volgen. 

Fysieke workshops vinden meestal ook gewoon doordeweeks plaats. Wat betekent dat je je van je werk moet haasten om überhaupt op tijd aanwezig te kunnen zijn. Heb je vast niet altijd zin in, wel?

Een ander voordeel van online workhops met Goherbie; je kan recepten en technieken 24/7 herbekijken én na afloop nog steeds je eventuele vragen op ons afvuren. Dit vanuit eender welk land waar je verblijft. Van Frankrijk, Peru tot Oezbekistan zeg maar. 

Het enige wat je nodig hebt is een computer/laptop of smartphone en een internetverbinding. 

Oh ja, en een keuken natuurlijk ;)

Voor kookboeken geldt min of meer hetzelfde. Staat mooi op je keukenplank maar worden - uitzonderingen daargelaten - in de praktijk niet zo erg vaak gebruikt. En de hoeveelheid recepten is - hoe lekker ze wellicht zijn - natuurlijk eindig. Ook is het makkelijker vlekken verwijderen op een smartphone dan papier ;)


De voordelen van online workshops 

 • Vanuit je eigen huis leren koken. Zonder je te hoeven verplaatsen. Geen haast, lange afstanden en/of files meer!
 • te volgen wanneer het jou maar uitkomt. Op eender welk moment van de dag.
 • Steeds opnieuw te bekijken. En opnieuw. En opnieuw :)
 • Unieke support. Heb je nog vragen na het afronden van een workshop? Dan staan we steeds voor je klaar!
 • Budgetvriendelijk: onbeperkt workshops volgen (en toegang tot al onze recepten) voor slechts €9 per maand (of €90 per jaar)! 

"Enorm gesteund"

De tips en informatie die we onderling uitwisselen zijn enorm interessant en ook het feit dat ik mij enorm gesteund voel in mijn levenskeuzes en pogingen om de wereld een betere plek te maken, maakt Goherbie heel waardevol voor mij.

Elke en Stijn staan ook steeds open voor tips en ideeën, zodanig dat er voor elk wat wils is en dat verschillende interesses aan bod komen. Iedereen heeft zijn ideeën, wensen, problematieken en idealen, iedereen kan het kwijt en over niemand wordt geoordeeld.

Rebekka Deforce

Een kijkje binnen Goherbie :-)

Goherbie community

 • gratis

  • Toegang tot een deel van de community (forum)

  Goherbie VIP

  (lidmaatschap van Veganistisch Koken)

 • €15 per maand

  € 9 per maand

  • Exclusief en 24/7 toegang tot de online workshops en recepten
  • Live ledenwebinars + opnamen over diverse onderwerpen
  • Support bij al je vragen
  • Gezellige en inspirerende community
  • Diverse voordelen
  • Opzeggen kan steeds door een mail te sturen.

  Wie, wat en waarom?

  Wij zijn Elke Aerts en Stijn De Kock, respectievelijk veganist en flexitariër, én de oprichters van het blog veganistischkoken.be & Goherbie. Vanaf het prille begin is ons doel om de vegan lifestyle zo toegankelijk en leuk mogelijk te maken. Wij en vele anderen zijn er namelijk van overtuigd dat een plantaardig menu enorm veel kan bijdragen aan je persoonlijke gezondheid, het milieu en - natuurlijk - dierenwelzijn. 

  Iedereen kan een andere motivatie hebben om hiervoor te kiezen en dat is prima. Via Goherbie leren we je simpelweg hoe jij de lekkerste plantaardige gerechten kan maken zodat het steeds eenvoudiger voor je wordt. Samen met onze leden veranderen we zo de wereld in kleine stapjes. Met de kracht van lekker eten!

  Klaar voor je ontdekkingsreis door de vegan keuken? Word dan meteen lid van Goherbie en daar ga je :)

  Nog niet overtuigd?

  Nog twijfels en/ of vragen? Hier onderaan hebben we enkele van de meest gestelde opgelijst. Hopelijk bieden die je een antwoord op je vraag.

  Zit je vraag/antwoord er niet bij? Geef ons gerust een seintje op info@goherbie.be

  Ik ben lactose-intolerant. Heb ik iets aan jullie recepten en workshops?

  Absoluut! Al onze recepten zijn 100% vrij van koemelk/lactose. Hetzelfde geldt voor andere zuivelproducten als o.a. yoghurt en kaas. 

  Ik wil/mag geen sojaproducten eten? Is dat een probleem.

  Nee hoor. Er zijn zeker recepten waarbij we soja als ingrediënt gebruiken maar daar staan er voldoende tegenover die helemaal soja-vrij zijn. En sowieso zijn er voor die sojaproducten ook een heleboel plantaardige alternatieven. Die vermelden we dan ook.

  Zijn jullie recepten glutenvrij?

  Vrijwel hetzelfde als de vraag over soja. Niet alles is glutenvrij maar wel een behoorlijk aantal van onze recepten. Ook wat dat betreft worden er - indien van toepassing - ook steeds alternatieven/oplossingen vermeld.

  Ik lust helemaal geen groenten

  Oefening baart kunst ;)

  Ik wil wel graag plantaardiger eten maar niet noodzakelijk veganist worden. Is dat een punt?

  Allesbehalve. We zijn er om je de lekkerste vegan gerechten te laten maken, niet om je te 'bekeren'. Al hopen we natuurlijk dat je vlees, vis en zuivel op den duur helemaal niet meer nodig zal hebben ;) Hoe dan ook; Goherbie is een (voor)oordeelvrije omgeving. Daar kijken we nauwlettend op toe.

  Ik ben allergisch voor sommige groenten, noten, fruit

  Das jammer maar niet onoverkomelijk. We gebruiken zoveel verschillende groenten, fruit, noten, granen en zaden dat je altijd wel iets van je gading zal kunnen vinden.

  Maar ik kan totaal niet koken!

  Iedereen kan koken! Je bent er alleen zelf nog niet van overtuigd ;) Dankzij de workshops, eenvoudige recepten en vele handige tips wordt jij in een mum van tijd een enthousiaste keukenprins(es) die alleen maar lekkers op tafel zet. You'll see.

  YES! Geef me meteen toegang.

  Ja, ik word lid en krijg metee

  n
  toegang tot een hoop vegan inspiratie :-)

 • Lust jij graag cookies?