Volg onze mailtjes met tips en recepten
Direct Toegang
X
Volg onze mailtjes met tips en recepten
50% Complete
en ontvang 10 gratis recepten

Page content

article content

IJskoffie maken – vegan en suikervrij recept

Vanochtend had ik te veel koffie gemaakt en toen dacht ik ineens, “laat ik er ijskoffie van maken!”. Het is al weken zo’n 783 graden (bij benadering ;))  dus een verfrissende koffie zou wel smaken.

Bij de supermarkt kan je ook vegan ijskoffie kopen maar die vind ik persoonlijk véél te zoet. Vandaar dat ik nu een wat gematigdere versie wilde maken. De banaan in het recept is wat mij betreft bijvoorbeeld al zoet genoeg. Mocht jij een ietsje grotere zoetebek zijn, dan kan je naar smaak natuurlijk zelf nog ahornsiroop of een andere natuurlijk zoetmiddel toevoegen.

Ook zorgt die banaan natuurlijk wel een specifieke smaak. Als je de voorkeur geeft aan een puurdere (ijs)koffiesmaak, kan je de banaan sowieso beter weglaten en de koffie extra zoeten naar smaak.

Zelf hebben we steeds bevroren schijfjes banaan in de diepvries zitten. Zodra een banaan té rijp is om nog uit het vuistje te eten, snijden we deze in schijfjes en stoppen we ze in – in porties – in de diepvries. Handig om in huis te hebben voor het maken van een koele smoothie, razendsnel bananenijs, of in deze ijskoffie dus. Het voordeel van die bevroren banaan is ook dat je ijskoffie meteen koel genoeg is.

Je kan meteen genieten dus 🙂

Vegan ijskoffie - recept

Recept ijskoffie

  • 200 ml koude koffie
  • 40 ml ongezoete havermelk (of een andere plantaardige melk naar keuze)
  • 6 ijsblokjes
  • 7 schijfjes bevroren banaan
  • optioneel: 1-2 tl ahornsiroop

Doe alle ingrediënten (behalve 2 ijsblokjes) in een blender en mix tot een glad geheel. Schenk de ijskoffie in een glas en doe de 2 ijsblokjes erin. Serveer/drink de ijskoffie meteen.

Heb je het liever zoeter? Roer dan 1 a 2 theelepels ahornsiroop doorheen je ijskoffie.

Geniet van de verfrissing!

Houd jij van ijskoffie?

Nog meer verfrissing nodig?
Check dan eens ons ebook Plantaardig IJsplezier >>

Comment Section

0 reacties op “IJskoffie maken – vegan en suikervrij recept

Plaats een reactie
10 supersimpele vegan recepten
Vul je naam en e-mailadres in en ontvang het gratis e-book
Wij hebben ook een hekel aan spam
Elke Aerts
Elke Aerts is de eigenaar van Veganistisch Koken blog en webshop. Zij is sinds 2000 vegetariër en sinds 2005 veganist. Haar doel is om mensen te inspireren en te helpen in hun weg naar een (meer) plantaardig leven.