Lust jij graag cookies?
Volg onze mailtjes met tips en recepten
Direct Toegang
X
Volg onze mailtjes met tips en recepten
50% Complete
en ontvang 10 gratis recepten

Page content

article content

Hoe pel je kastanjes? De makkelijke manier (met video + oogsttips)

Herfst, een tijd waarin alle kastanjebomen mooie noten dragen. Er staan kastanjebomen in mijn buurt, op de route waar ik meestal met Snoopy wandel. In de herfst ga ik daar graag wat kastanjes rapen. Lekker ontspannend. Ik raap de noten die op of langs de straat vallen. Dat is te gevaarlijk voor de eekhoorns 🙂 Ik gebruik het voor plantaardige melk, geroosterde kastanjesoep of een hartige maaltijd.

Hoe oogst je kastanjes?

Zoek naar kastanjes op de grond met een open bolster of kastanjes die er net naast zijn gevallen. Neem indien nodig een takje om de bolsters weg te duwen. Terwijl je ze oppakt, kun je genieten van de geluiden van de vogels en de natuur. 🙂

Kastanjes pellen kan moeilijk zijn. De eerste schil is simpel, maar het vliesje tegen de kastanje is moeilijker te verwijderen. Maar maak je geen zorgen, ik heb een simpele manier om het te doen …

Kastanjes koken

Door ze te koken, gaat het moeiteloos. Hoe begin je? Bekijk ook de video hieronder.

  • Plaats eerst de kastanje op de tafel met de vlakke kant en snijd ze in twee. Als je de hele kastanje wilt behouden in plaats van twee helften, maak er dan een kruisjes in. Maar ik ga er plantaardige melk van maken en ze gaan mengen, dus het is geen probleem om ze te snijden. Dit maakt het een stuk sneller.
  • Leg ze in een kookpot en leg ze onder water.
  • Zet het vuur aan en laat het water koken. Laat ongeveer tien minuten sudderen. Controleer de gaarheid regelmatig. Zodra de kastanjes uit hun schil vallen, kun je ze gebruiken. Het duurt ongeveer 10 minuten.

Kastanjes roosteren

Snij de kastanjes doormidden en rooster ze in de oven gedurende 7 minuten op 170 graden. Zet de kastanjes dan even goed om en zet nogmaals 7-10 minuten op. Laat eventjes afkoelen voordat je de pel gaat verwijderen zodat je je vingers niet verbrand 😉 Maar ze kunnen best nog wel wat warm zijn, dan gaat het makkelijker.

Hou jij van kastanjes? Hoe eet jij ze?

Comment Section

0 reacties op “Hoe pel je kastanjes? De makkelijke manier (met video + oogsttips)

Plaats een reactie




10 supersimpele vegan recepten
Vul je naam en e-mailadres in en ontvang het gratis e-book
Wij hebben ook een hekel aan spam
Elke Aerts
Elke Aerts is de eigenaar van Veganistisch Koken blog en webshop. Zij is sinds 2000 vegetariër en sinds 2005 veganist. Haar doel is om mensen te inspireren en te helpen in hun weg naar een (meer) plantaardig leven.