Volg onze mailtjes met tips en recepten
Direct Toegang
X
Volg onze mailtjes met tips en recepten
50% Complete
en ontvang 10 gratis recepten

Page content

Koken met de tajine – lekker, makkelijk en snel

article content

Koken met de tajine – lekker, makkelijk en snel

Aaah, tajines! De eerste keer dat ik er één proefde – bij een authentiek restaurant – was het al meteen grote liefde tussen die dampende schotel en mijn speekselklieren. Bijkomend voordeel van een tajine is dat je er zowat alles in kan verwerken wat je maar wil. Nog niet zo lang geleden heb ik er zelfs eentje verorberd met linzen (ok) en spruitjes (huh?!). Niet iets dat je zo 1,2,3 zou verwachten, maar wederom erg lekker.

Toen ik zelf ging experimenteren maakte ik nog gewoon gebruik van een wok in plaats van een echte tajine schotel. Het resultaat was echter altijd maar zo zo. Ik wist welke kruiden je moest gebruiken en dergelijke, maar het was in geen geval ‘the real thing’. Kon dat nou echt liggen aan die verrekte schotel?

Ik kocht dus twee echte aardewerken exemplaren, hielp er eentje om zeep (je leest later nog hoe dat kwam), en waagde de sprong in het diepe. En wat denk je? Bingo!

Komt het door het aardewerk? De speciale vorm? Of kanaliseert die combinatie ongekende universele krachten die de chakra’s van elk afzonderlijk ingredient zo intens bevrijden als een chakra maar intens bevrijd kan worden? Ik heb geen flauw idee, maar het smaakt geweldig!

10 supersimpele vegan recepten
Vul je naam en e-mailadres in en ontvang het gratis e-book
Wij hebben ook een hekel aan spam

Heerlijk tajinegerecht met oerwortels. Als je deze niet onmiddellijk vindt, kan je uiteraard ook gewone wortels of extra andere groeten nemen.

Ingrediënten

Voor 2 personen:

Bereiding tajine

  • Ui fruiten in een beetje olie.
  • Voeg look, wortel en bataat toe en bak een beetje mee.
  • Voeg ook de kruiden toe.
  • Water toevoegen tot de groenten bijna onder staan.
  • Stoof tot bijna gaar en voeg dan de courgette toe.
  • Voeg 1 kop couscous toe. Laat verder garen.

Meer tajinerecepten

Variaties in de tajine

  • Met seitan fritty
  • Met kikkererwten
  • Andere groenten: bloemkool, aubergine, tomaat, paprika, spruitjes, witloof, aardappel, witloof, 
pompoen,…
  • Iets zoet: bijv.: kleine stukjes gedroogde dadels, rozijnen
  • Andere kruiden: kaneel,…
  • Nootjes
10 supersimpele vegan recepten
Vul je naam en e-mailadres in en ontvang het gratis e-book
Wij hebben ook een hekel aan spam

Comment Section

0 reacties op “Koken met de tajine – lekker, makkelijk en snel

Plaats een reactie




10 supersimpele vegan recepten
Vul je naam en e-mailadres in en ontvang het gratis e-book
Wij hebben ook een hekel aan spam
Stijn De Kock
Stijn De Kock is eigenaar van Veganistisch Koken blog en webshop, hobbykok en - naar eigen zeggen - 90% vegan. Zijn doel is om de wereld te laten kennismaken met de smaak, creativiteit én talloze voordelen van een (meer) plantaardige levensstijl.