Volg onze mailtjes met tips en recepten
Direct Toegang
X
Volg onze mailtjes met tips en recepten
50% Complete
en ontvang 10 gratis recepten

Page content

Komkommer en dille salade

article content

Komkommer en dille salade

Één van mijn favoriete zomerse salades is deze combinatie van komkommer, rode ui en dille. Zeer fris, lekker voedzaam, belachelijk snel gemaakt én past bij quasi elk gerecht dat je op tafel wil zetten!

Wat wil je nog meer? 🙂

Bon appetit!

Salade van komkommer, rode ui, dille en erwtenscheuten

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 grote komkommer
  • 1 grote rode ui of 2 kleinere
  • 1 tl gedroogde dille
  • 1 teentje knoflook
  • 3 el olijfolie
  • peper en (een beetje) zeezout

komkommer en dille salade met erwtenscheuten

Bereiding

  1. Pel en halveer de ui en snij vervolgens in dunne schijfjes
  2. Reinig de komkommer en snij in blokjes van 1 cm (vaak worden dan de zaadlijsten verwijderd, maar ik zie daar het nu niet van in. Smaakt even lekker en is zonde om weg te gooien).
  3. Doe beide ingrediënten in een kom. Pers het teentje knoflook uit en voeg de dille en olie toe.
  4. Meng alles goed door elkaar en kruid af naar smaak met peper en wat zeezout.

Werk de salade eventueel nog extra af met een paar jonge erwtenscheuten.

Wat denk je? Ziet deze er alvast lekker uit? 🙂

Vegan ontbijt en lunch

Vegan ontbijt & lunch

Ben jij de saaie boterhammen ook zo beu? Check dan zeker ons ebook met heerlijke lunchrecepten (warm en koud).

Meer info ►

Comment Section

0 reacties op “Komkommer en dille salade

Plaats een reactie




10 supersimpele vegan recepten
Vul je naam en e-mailadres in en ontvang het gratis e-book
Wij hebben ook een hekel aan spam
Stijn De Kock
Stijn De Kock is eigenaar van Veganistisch Koken blog en webshop, hobbykok en - naar eigen zeggen - 90% vegan. Zijn doel is om de wereld te laten kennismaken met de smaak, creativiteit én talloze voordelen van een (meer) plantaardige levensstijl.