Lust jij graag cookies?
Volg onze mailtjes met tips en recepten
Direct Toegang
X
Volg onze mailtjes met tips en recepten
50% Complete
en ontvang 10 gratis recepten

Page content

article content

Kruidenboter maken – recept

Kruidenboter smaakt overal bij en is makkelijk zelf te maken. Dus ook in een plantaardige versie! Wij kennen hier vooral de Italiaanse variant (met bieslook en peterselie) maar experimenteer gerust met andere kruiden zoals munt, tijm, rozemarijn, marjolein, basilicum, lavendel, extra look, enz.

Bestrijk een stukje stokbrood met deze lekkernij of lepel een beetje op je gegrilde aardappel of groenten. Een beetje vegan barbecue kan niet zonder deze lekkernij!

Kruidenboter maken

Ingrediënten voor de kruidenboter

  • 250 gram sojamargarine (als je de kruidenboter wil verwarmen, gebruik je de best een variant die geschikt is voor ‘bakken & braden’).
  • 2 el versgesnipperde peterselie
  • 2 el versgesnipperde bieslook
  • 1 teentje knoflook – gepeld en geperst
  • versgemalen zwarte peper en (eventueel) zeezout
  • 1 fijngesnipperd sjalotje (optioneel)

Bereiding van de kruidenboter

  1. Breng de sojamargarine op kamertemperatuur. Meng vervolgens de kruiden, de knoflook en (optioneel) het sjalotje door de margarine. Kruid af naar smaak met peper en eventueel een vleugje zeezout (afhankelijk of je de margarine zelf al zout genoeg vindt).
  2. Schep de kruidenboter op een velletje plastic folie en draai er een ‘worst’ van. Leg minstens 1 uur in de koelkast om op te stijven.

Fan van kruidenboter? Laat hier onderaan je reactie achter!

Comment Section

4 reacties op “Kruidenboter maken – recept


Door Hilly op 30 augustus 2018

Waar kun je de soja margarine kopen?


Door Elke Aerts op 31 augustus 2018

Deze vind je gewoon in de supermarkt, bijvoorbeeld van Alpro.


Door Hilde Broeckx op 30 augustus 2018

Hoe toevallig, deze week nog bedacht dat ik kruidenboter wel mis. Ga ik zeker uitproberen dus. Bedankt!


Door Elke op 31 augustus 2018

Haha leuk 🙂 Hopelijk bevalt het je, je kan experimenteren met de kruiden.

Plaats een reactie




10 supersimpele vegan recepten
Vul je naam en e-mailadres in en ontvang het gratis e-book
Wij hebben ook een hekel aan spam
Stijn De Kock
Stijn De Kock is eigenaar van Veganistisch Koken blog en webshop, hobbykok en - naar eigen zeggen - 90% vegan. Zijn doel is om de wereld te laten kennismaken met de smaak, creativiteit én talloze voordelen van een (meer) plantaardige levensstijl.