Volg onze mailtjes met tips en recepten
Direct Toegang
X
Volg onze mailtjes met tips en recepten
50% Complete
en ontvang 10 gratis recepten

Page content

Misosoep met kikkererwten en tofu

article content

Misosoep met kikkererwten en tofu

Misosoep wordt traditioneel in Japan als ontbijt gegeten. Zo kunnen ze gezond en goed gevoed de dag in gaan. Zelf eet ik het liever ’s middags.

Miso is een pasta van gefermenteerde soja. Bij Hatcho miso is deze fermentatieduur uitzonderlijk lang (24-30 maanden). Miso is rijk aan eiwitten, essentiële aminozoruen, mineralen en vitaminen. Bovendien is het wel calorie- en vetarm. Miso is het bekendst van in de soep, maar je kan het ook gebruiken als smaakmaker in sauzen en groenteschotels en als smeerpasta (heel dun laagje wel).

Ingrediënten misosoep

Ingrediënten marinade

  • 60 ml tamari
  • 50 ml water
  • 1 tl fijngesnipperde rode peper of sambal
  • 2 el rijstazijn
  • 2 cm gember, geraspt

Misosoep met kikkererwten en tofu

Bereiding Misosoep

  • Dep de tofu droog en snij in kleine blokjes.
  • Doe alle ingrediënten voor de marinade samen in een potje en meng goed
  • Voeg de tofu bij de marinade en schud deze goed om. Laat enkele uren trekken.
  • Verwarm sesamolie (of olijfolie) en bak de ui en look.
  • Voeg de tofublokjes samen met de marinade toe en stoof enkele minuten.
  • Voeg kikkererwten toe. Bak een 5-tal minuten.
  • Voeg de groentebouillon toe en laat pruttelen.
  • Neem een beetje van het kookvocht en doe dit in een potje.
  • Los hierin de miso op.
  • Voeg de miso terug toe bij de soep. Nu niet meer koken om de voedingsstoffen van de miso optimaal te behouden

Eet jij soms wel eens misosoep? Deel dan hieronder jouw ervaring ermee. 🙂

Vegan ontbijt en lunch

Vegan ontbijt & lunch

Ben jij de saaie boterhammen ook zo beu? Check dan zeker ons ebook met heerlijke lunchrecepten (warm en koud).

Meer info ►

Comment Section

0 reacties op “Misosoep met kikkererwten en tofu

Plaats een reactie




10 supersimpele vegan recepten
Vul je naam en e-mailadres in en ontvang het gratis e-book
Wij hebben ook een hekel aan spam
Elke Aerts
Elke Aerts is de eigenaar van Veganistisch Koken blog en webshop. Zij is sinds 2000 vegetariër en sinds 2005 veganist. Haar doel is om mensen te inspireren en te helpen in hun weg naar een (meer) plantaardig leven.