Volg onze mailtjes met tips en recepten
Direct Toegang
X
Volg onze mailtjes met tips en recepten
50% Complete
en ontvang 10 gratis recepten

Page content

Ovenschotel met paprika, wortel, courgette, tofu en vegan kruidenkaassaus

article content

Ovenschotel met paprika, wortel, courgette, tofu en vegan kruidenkaassaus

Ovenschotels zijn altijd erg handig. Je kan ze makkelijk de avond voordien bereiden. Maak nog wat puree of zo voor er bij en je hebt snel eten. Heb je de volgende dag een drukke dag, voeg dan bij de groenten in de schotel bijvoorbeeld ook schijfjes aardappel. Als je dan thuis komt, gewoon de schotel de oven in duwen en ondertussen een half uurtje ontspannen tot de oven piept 🙂 en dan smullen!

Ovenschotel met paprika, courgette, wortel en vegan kruidenkaassaus

Ingrediënten

  • Vegan kruidenkaassaus -> zie recept (neem versie 2)
  • 1 wortel (in kleine stukjes gesneden)
  • 1 paprika (in blokjes gesneden)
  • 2 kleine courgettes (in blokjes gesneden)
  • 200 gram tofu
  • Peper
  • Zout
  • Dille
  • Pili pilli

Ovenschotel met paprika, courgette, wortel en vegan kruidenkaassaus met puree

Bereiding

  • Stoof de ui en knoflook.
  • Bak de paprika enkel minuten mee.
  • Voeg wortel toe en 2 el water. Laat vervolgens even stoven, maar de wortels mogen nog niet helemaal gaar zijn.
  • Voeg de courgette toe en laat een minuutje meestoven.
  • Kruid met peper, zout, dille en pilli pilli naar smaak.
  • Dep de tofu droog. Snijd in kleine blokjes.
  • Meng in een ovenschaal de gestoofde groenten, de vegan kruidenkaassaus en de tofu. Laat enkele uren rusten zodat de smaken goed kunnen blenden.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Strooi optioneel wat paneermeel over de groenten en zet in de oven gedurende 20 minuten.
    Zet nog 10 minuten op grillen.

Ovenschotel met paprika, courgette, wortel en vegan kruidenkaassaus met puree

Tips:

  • Ideaal om ’s avonds te maken om de volgende dag te consumeren.
  • Lekker met bijvoorbeeld puree.

Lijkt je dit lekker? Dan zou ik het leuk vinden mocht je het recept delen.

10 supersimpele vegan recepten
Vul je naam en e-mailadres in en ontvang het gratis e-book
Wij hebben ook een hekel aan spam

Comment Section

0 reacties op “Ovenschotel met paprika, wortel, courgette, tofu en vegan kruidenkaassaus

Plaats een reactie




10 supersimpele vegan recepten
Vul je naam en e-mailadres in en ontvang het gratis e-book
Wij hebben ook een hekel aan spam
Elke Aerts
Elke Aerts is de eigenaar van Veganistisch Koken blog en webshop. Zij is sinds 2000 vegetariër en sinds 2005 veganist. Haar doel is om mensen te inspireren en te helpen in hun weg naar een (meer) plantaardig leven.