Volg onze mailtjes met tips en recepten
Direct Toegang
X
Volg onze mailtjes met tips en recepten
50% Complete
en ontvang 10 gratis recepten

Page content

Pannenkoeken zonder eieren

article content

Pannenkoeken zonder eieren

Als ik boude uitspraken doe over eieren moet ik het tegendeel natuurlijk ook bewijzen. Dit recept pannenkoeken bevat dan ook geen spoortje ei, en evenmin m’n geliefde ei-vervanger No Egg. Geen enkel verschil met het traditionele recept en bakt net zo goed. Wel duurt het wat langer eer ze mooi bruin zien. Reken dus op een paar minuten extra baktijd.

Om het met L’Oréal te zeggen: ze zijn het waard 😉

Lekker met een fikse lepel ahornsiroop!

 

Ingrediënten

  • 1 liter sojamelk (gezoet of ongezoet)
  • 325 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • een scheutje olijfolie
  • snufje zout
  • 1 zakje vanillesuiker (of minder naar smaak)
  • zonnebloemolie (om te bakken)

Vegan Pannenkoeken

Bereiding

  1. Meng alle ingrediënten in een grote kom en roer met de garde tot een glad beslag. Laat het nog even rusten zodat het wat kan indikken.
  2. Neem een koekenpan en verhit daarin 2 el zonnebloemolie. Wacht tot deze goed heet is (begint te roken) en zet het vuur dan op een middelhoge stand.
  3. Giet een juslepel van het beslag in de pan. Draai met de pan zodat het beslag de hele bodem bestrijkt.
  4. De ene kant is vrij snel gebakken en dat merk je als je de randen kan oplichten met een vork of spatel en de pannenkoek heen en weer schuift zodra je de pan beweegt. Draai de pannenkoek dan om met de spatel en bak de andere kant.
  5. Herhaal dit met de rest van het beslag. Voeg daarbij altijd een scheutje olie en wacht telkens even tot die voldoende warm is. Die hoeft niet telkens te roken want de pan is nu sowieso warm genoeg.
Veganistische pannenkoeken

Tip: voor hartige pannenkoeken skip je vanzelfsprekend de vanillesuiker en gebruik je zeker ongezoete sojamelk.

Vegan desserts

Vegan desserts

Ben jij op zoek naar desserts zonder eieren. Check dan zeker ons boek No Milky Way.

Meer info ►

Meer desserts?

Hou je van desserts, maar eet je geen eieren en koemelk, dan is het boek No Milky Way vast wat voor jou. In het boek staan 65 dessertrecepten: puddings, gebak, met fruit, koekjes, zelfs sabayon zonder ei.

>> Meer info over No Milky Way (vegan desserts, dus zonder ei, koemelk of gelatine)

Comment Section

14 reacties op “Pannenkoeken zonder eieren


Door Marie de Jonge op 28 augustus 2018

Ik eet sinds een tijdje ook veganistisch. Ben altijd opzoek naar makkelijke en lekkere recepten. Dit is als vegan niet altijd makkelijk. Deze zien er wel erg lekker uit zeg! Ga ze eens proberen samen met mijn zelfgemaakte kersenjam.


Door Vermeersch Ludwina op 25 augustus 2017

Heb net de pannenkoeken proberen te bakken in zonnebloemolie zoals in het recept staat, maar ze blijven kleven aan de pan .
Ik kan ze niet draaien en zo heb ik totaal geen pannekoek meer, ze zijn helemaal stuk!
Graag tip hoe ik ze best zou bakken
Bedankt
Ludwina


Door christine op 6 juli 2017

Goede morgen ik heb vandaag een kindje op bezoek die geen melk en eitjes mag eten ik bank de pannekoeken in cocosolie van Aman prana ( extra vierge olie ) gaat heel goed en superlekker groetjes christine



Door Wallah op 8 januari 2017

Weet iemand mss hoeveel gram er in een zakje bakpoeder zit?


Door Elke op 8 januari 2017

Hoi Wallah, dat is 11 gram.


Door Angeline delaby op 20 april 2016

Deze al enkele keren gemaakt. Mmm super lekker.
Gisteren er weer klaargemaakt maar het recept wat aangepast.
Een deel gv meel, polenta en havermeel gebruikt. En dan ook amandelmelk. 😉 en vanillestokje ipv vanillesuiker. Ze waren overheerlijk.
Zelf 3 gemaakt met snuifje kaneel erin en tijdens het bakken heel fijngesneden appeltjes in gelegd. Heeeeerlijk! 😀



Door Nancy op 22 augustus 2017

Volledig amandelmelk? Niets van sojamelk?


Door Caroline Panis op 1 februari 2016

Ik maakte ze met volgende ingrediënten:
•150 ml sojaroom
•20g poeder voor vanillepudding
•40g boekweitbloem
•5 eetlepels Agavesiroop
Dit gaf een heel mooi resultaat.


Door veronique op 5 december 2017

opklopbare sojaroom? thx


Door Vicky Colman op 30 december 2015

Zonnebloemolie bevat veel meervoudige onverzadigde vetzuren die niet bestand zijn tegen hoge verhitting (ontstaan van transvetzuren). Ook wachten tot de olie begint te ‘roken’, raad ik af, omwille van opnieuw de vorming van schadelijke transvetzuren. Op 1 januari test ik het receptje uit, want dan eten we altijd pannenkoeken. Ik ben benieuwd, groetjes, Vicky


Door Pietje op 15 januari 2016

Ik heb gelezen dat het rijstolie het beste kan gebruikt kan worden voor wokken enz. omdat het de hoogste verhittingsgraad heeft. Zowieso is blaken van olie nooit goed en ook niet nodig.

Plaats een reactie




10 supersimpele vegan recepten
Vul je naam en e-mailadres in en ontvang het gratis e-book
Wij hebben ook een hekel aan spam
Stijn De Kock
Stijn De Kock is eigenaar van Veganistisch Koken blog en webshop, hobbykok en - naar eigen zeggen - 90% vegan. Zijn doel is om de wereld te laten kennismaken met de smaak, creativiteit én talloze voordelen van een (meer) plantaardige levensstijl.