plantaardig ijsplezier

Plantaardig Ijsplezier

“Ontdek Hoe Je Zelf Heerlijk 100% Plantaardig Roomijs, Yoghurtijs En Sorbet Kan Maken.”

Meer info

Het soya aardbeienijs. Zo lekker als het perenijs, maar minder werk. De visite vond het heerlijk.

- Sonja Verdoodt

Op glad ijs?

Liefhebbers van lekker ijs zijn er genoeg en dat geldt natuurlijk ook voor diegenen die geen melkproducten willen of kunnen eten. Dus wanneer je veganist bent of wanneer je te maken hebt met lactose-intolerantie of koemelkallergie.

Behoor jij tot 1 van die categorieen? Dan begeef je je helaas 'op glad ijs'. Er zijn dan namelijk niet veel alternatieven voor je. En op enkele merken soja-ijs na, is er bijna geen variatie in smaken. 

Zelfs de sorbets in de supermarkt bevatten vaak gelatine, wat voor vegans natuurlijk geen optie is. 

Gelukkig kan het ook anders. Het is namelijk super simpel om zelf vegan/100%plantaardig ijs te maken!
Om niet te zeggen véél lekkerder dan de supermarktvarianten :)

Je hebt alleen de juiste recepten nodig...



30

recepten

100%

plantaardig

vrij van

lactose

"Gedownload - uitgetest - gejuicht! Ik ben direct in de vanille-ijs gevlogen en ... het is fantastisch goed gelukt! Na al die pogingen om een goeie structuur te krijgen is het me met jouw recept eindelijk gelukt. Ik ben in m'n ijs-nopjes :-)"


Els Van Assche

Wat als je je eigen plantaardige ijs kon maken?

Hoe geweldig zou het zijn als je je eigen 100% plantaardige ijs kon maken?

Of nog beter; hoe zou je het vinden als ik je vertel dat het ook nog eens bijzonder makkelijk is? Met zo weinig mogelijk ingrediënten en arbeidsuren, maar met een uitstekend resultaat!

Dat alles zal je ontdekken in:

Plantaardig ijsplezier

Wat valt er te ontdekken?

  • 30 heerlijke recepten voor roomijs op basis van allerlei soorten plantaardige melk (soja, amandel, kokos,...). Minstens zo lekker als regulier vers ijs.
  • IJs op basis van plantaardige yoghurt en op basis van banaan!
  • Basissmaken zoals vanille, chocolade en mokka, maar ook rum-rozijnen, gezouten karamel, kersen-amandelen, ....
  • Sorbets met kiwi, fruitbier, mojito,....
  • Eenvoudige recepten met makkelijk te verkrijgen ingrediënten
  • Recepten die altijd lukken!
  • ...


In het e-book Plantaardig IJsplezier ontdek je hoe je zelf de heerlijkste vegan ijsjes kan maken. Om lekker thuis van te genieten én om te delen met vrienden en familie. Echt iedereen zal er van smullen.

Direct toegang tot het e-book Plantaardig IJsplezier?

"Zeker de eenvoud en een gemakkelijke bereiding vond ik erg belangrijk voor dit ebook. Er zijn natuurlijk een heleboel manieren waarop je plantaardig ijs kan maken, maar ik geef de voorkeur aan recepten die je ook zonder diploma scheikunde makkelijk kan maken."

Stijn De Kock

Plantaardig IJsplezier is geschikt voor:

  • Veganisten, vegetariërs en ijsliefhebbers in het algemeen
  • Personen met een lactose-intolerantie, die graag weer eens van een heerlijk ijsje of sorbet willen genieten
  • Uitbaters van ijssalons die hun aanbod willen uitbreiden voor vegans en naar personen met een lactose-intolerantie of koemelk allergie toe
  • Zij die sowieso minder dierlijke producten willen consumeren
  • ...

Speciale Bonus!

Plantaardig IJsplezier is NU tijdelijk verkrijgbaar als download voor slechts €12. Bovendien kan je dan ook gratis een afzonderlijke pdf downloaden met daarin enkel de recepten (ingrediënten en bereiding) van elk dessert. Die kan je eenvoudig uitprinten zonder al te veel inkt te verspillen aan foto's en kleuren.

Veelgestelde vragen


Heb je nog vragen over de ingrediënten in dit e-book? Of heb je te maken met een andere allergie/intolerantie? Dan vind je het antwoord vast bij 1 van de onderstaande 'veelgestelde vragen'.


Ik eet liever geen suiker. Vanwege m'n gezondheid en/of omdat sommige suikers mogelijk niet vegan zijn. Kan ik deze recepten dan maken?

Jazeker. Hoewel in de meeste recepten in Plantaardig ijsplezier suiker wordt gebruikt kan je die evengoed vervangen door andere zoetmiddelen zoals o.a. agavesiroop, dadelstroop, kokosnootsuiker, oerzoet, ...

Let wel: de uiteindelijke smaak en textuur van het ijs kan er enigszins door veranderen. Maar dat betekent niet dat het onmogelijk is. 

Wat dierlijke producten vs suiker betreft: voor het filteren van sommige soorten suiker worden inderdaad nog dierlijke additieven gebruikt, al is het (helaas) nogal vaag of dat tegenwoordig nog gebeurt. Zelf ga ik ervan uit dat biologische fijne rietsuiker daar geen last van heeft.

Geen enkel zoetmiddel toevoegen daarentegen is lastig. Het is dan moeilijker om het ijs de juiste structuur mee te geven en het zal dan ook niet lekker smaken. IJsjes zijn natuurlijk niet voor elke dag ;)


Ik verdraag geen gluten en/of soja. Is dit e-book dan geschikt voor me?

Natuurlijk! Wat betreft soorten plantaardige melk is er meer dan keuze genoeg. In het ebook wordt wel veel gebruik gemaakt van sojaproducten zoals o.a. sojamelk en sojaroom vanwege de vrij neutrale smaak. Maar ook amandel, hazelnoot en kokosmelk zijn zeer geschikt en komen regelmatig aan bod. Rijstmelk is dan weer wat minder ideaal, vanwege het lagere vetgehalte. Gebruik dus enkel plantaardige melk met een relatief hoog vetgehalte.

Kortom; met het huidige aanbod aan plantaardige alternatieven voor melk en room is het vervangen van sojaproducten geen enkel probleem. Kies je favoriet(en) en geniet van lekkere ijsjes.

Wat gluten betreft adviseer ik je natuurlijk wel om steevast de verpakkingen te controleren.

Als bindmiddel gebruik ik maizena (let wel: enkel Maizena PLUS is vegan). Dit is glutenvrij, maar het hangt er natuurlijk vanaf of een product wel of geen 'sporen van' voor je mag bevatten. Wil je absolute zekerheid, dan kan je ook arrowroot als bindmiddel gebruiken. Te koop bij de betere natuurvoedingswinkel.