Volg onze mailtjes met tips en recepten
Direct Toegang
X
Volg onze mailtjes met tips en recepten
50% Complete
en ontvang 10 gratis recepten

Page content

Smeerkaas maken van cashewnoten

article content

Smeerkaas maken van cashewnoten

Als smeerkaas heb ik het liefst eentje met vele verse kruiden. Vandaar ook dit recept. Maar wees lekker creatief 🙂

Ingrediënten

  • 120 gram cashewnoten (gedurende een nacht, maar minstens 1 uur geweekt in een ruime hoeveelheid water)
  • 50 ml water
  • 1 teentje knoflook
  • 5 el gistvlokken (10-15 gram)
  • 3/4 el appelazijn
  • 3/4 el mosterd
  • 1 el citroensap
  • peper
  • zout
  • Verse kruiden (groen van lente-ui, peterselie, bieslook,…) in kleine stukjes.

Bereiding

Doe alle ingrediënten behalve de kruiden in een blender of keukenmachine. Maal alles fijn tot een gladde, maar stevige massa. Kruid af met peper en zout en voeg de stukjes verse kruiden toe. Vooraleer te consumeren, laat je de kruidenkaas in de koelkast staan. Zo kunnen alle smaken beter blenden. De volgende dag is het veel lekkerder.

Tip: i.p.v. de verse kruiden, kan je ook stukjes pepertje, paprika, … toevoegen. Wat jij lekker vind.

10 supersimpele vegan recepten
Vul je naam en e-mailadres in en ontvang het gratis e-book
Wij hebben ook een hekel aan spam

Comment Section

8 reacties op “Smeerkaas maken van cashewnoten


Door Jan Cerna op 10 november 2017

Welke keukenmachine gebruik je om noten tot een pasta maken?


Door Robbe op 25 maart 2017

Niet super, heb al beter gegeten!


Door Nina op 8 november 2016

Oh dit ga ik proberen! Ik mis smeerkaas misschien nog wel het meeste! Ik eet sinds kort 100 % vegan en dit soort tips zijn meer dan welkom..dank je!


Door Winny op 15 oktober 2015

Heerlijk. Lekker op een toastje of een dikke laag op brood!


Door Inneke op 14 oktober 2015

Hoi Peyta, ik probeer zelf ook smeerkaas te maken. Die die je in de winkel koopt zijn meestal met gepureerde tofu. Nu was ik aan het denken om in plaats van cashew eens avocado te proberen. Zoals een guaca mole, maar dan met gistvlokken en géén noten. Of misschien met iets dat dikt zoals gedikt speltdrank of gepureerde bloemkool. Die smeerkaas missen is voor mij het moeilijkste. Maar dat maakt je vooral ook creatief in de keuken! Erop los proberen!


Door Elke Aerts op 14 oktober 2015

Bedankt voor je aanvulling. Laat het me zeker even weten als je dat geprobeerd hebt 🙂


Door Peyta op 14 oktober 2015

Leuk recept, ik zie vaker kaas van (cashew)noten voorbijkomen. Heb je ook ideetjes voor als je geen noten kunt verdragen of zelfs een notenallergie hebt?


Door Elke Aerts op 14 oktober 2015

Hoi Peyta
Je kan eens proberen met zaden/pitten (bijv. zonnebloempitten). Dit heb ik nog niet geprobeerd voor de smeerkaas, maar is zeker het proberen woord.
Ook om notenmelk te vervangen, kan je zadenmelk maken. Dit voorbeeld is met noten, maar kan ook perfect met zaden: https://veganistischkoken.be/kooktips/zelf-notenmelk-maken/
Veel succes!

Plaats een reactie




10 supersimpele vegan recepten
Vul je naam en e-mailadres in en ontvang het gratis e-book
Wij hebben ook een hekel aan spam
Elke Aerts
Elke Aerts is de eigenaar van Veganistisch Koken blog en webshop. Zij is sinds 2000 vegetariër en sinds 2005 veganist. Haar doel is om mensen te inspireren en te helpen in hun weg naar een (meer) plantaardig leven.