Volg onze mailtjes met tips en recepten
Direct Toegang
X
Volg onze mailtjes met tips en recepten
50% Complete
en ontvang 10 gratis recepten

Page content

Sojabrokken – Wat is het en hoe kan je ze gebruiken?

article content

Sojabrokken – Wat is het en hoe kan je ze gebruiken?

Vraag van Lut: Ik kocht onlangs fijne soyabrokken, wat is dat juist en waarvoor kan ik deze gebruiken, burgers of iets dergelijks?

In het filmpje heb ik me een beetje laten gaan over mijn ervaring en mening van sojabrokken, sorry 😉

 

Wat zijn sojabrokken?

Sojabonen worden gemalen en van dat meel worden sojabrokken gemaakt. Ze zijn heel eiwitrijk.

Hoe gebruik je sojabrokken?

Je kan sojabrokken gebruiken in recepten waar je anders gehakt voor zou gebruiken, bijvoorbeeld in spaghettisaus of een ovenschotel. In het eerste geval, voeg je de sojabrokken gewoon droog toe, ze worden mee gekookt in de tomatensaus. Maar bij een ovenschotel of ander droger gerecht, moet je de brokken eerst weken of koken zoals aangegeven op de verpakking. Na vochtopname zetten de brokken uit.

Zoals je in de video kan horen, is mijn ervaring met sojabrokken niet erg positief – zachtjes uitgedrukt 😉

Best is om de sojabrokken eerst te marineren in een rijkelijk gekruide marinade van sojasaus bijvoorbeeld en kruiden die bij je gerecht matchen. Misschien dat dat het probleem was toen ik ze op restaurant voorgeschoteld kreeg, dat het vlug gemaakt wordt zonder eerst te marineren. Tofu heeft ook niet veel smaak en moet je ook best eerst enkele uren laten marineren zodat die alle smaken goed kan opnemen.

Zelf gaat mijn voorkeur uit naar seitangehakt of tofu.

Waar kan je sojabrokken kopen?

Sojabrokken vind je in de natuurwinkel, je kan het ook online bestellen. Bestel online >

Moet ik sojabrokken nog een kans geven?

Comment Section

4 reacties op “Sojabrokken – Wat is het en hoe kan je ze gebruiken?


Door Amber student van Imma op 2 maart 2018

Ik vind sojabrokken zeker een aanrader voor vegetarische mensen die graag eens een gerecht waar er normaalgezien gehakt in zit te eten zoals ovenschotels of lasagne


Door Zovirac op 18 augustus 2015

goede tips over soyabrokken, direct, en bovenaan de pagina.
(met soya is het als met aubergine: ze nemen (wat van) de smaak op van hetgeen je eromheen van “bakt”.)

hé,
smakelijk eten en succes


Door bobie op 4 september 2017

konijn is lekker


Door Shannen op 31 januari 2015

Ik gebruik nu al een tijdje sojabrokken,voornamelijk in spaghettisaus. Ik vind het persoonlijk wel een aanrader. Ik week ze eerst in een rijke groentebouillon. Maar zelfs zo durf ik ze af en toe in mijn mond proppen. Hoe smaken toch kunnen verschillen hé!

Plaats een reactie




10 supersimpele vegan recepten
Vul je naam en e-mailadres in en ontvang het gratis e-book
Wij hebben ook een hekel aan spam
Elke Aerts
Elke Aerts is de eigenaar van Veganistisch Koken blog en webshop. Zij is sinds 2000 vegetariër en sinds 2005 veganist. Haar doel is om mensen te inspireren en te helpen in hun weg naar een (meer) plantaardig leven.