Volg onze mailtjes met tips en recepten
Direct Toegang
X
Volg onze mailtjes met tips en recepten
50% Complete
en ontvang 10 gratis recepten

Page content

article content

Tempeh bacon

Laatst las ik nog een best grappige (Amerikaanse) mop die als volgt ging: “20 years ago we had Johnny Cash, Bob Hope and Steve Jobs. Now we have no Cash, no Hope and no Jobs. Please don’t let Kevin Bacon die!”

Of je nu veganistisch eet of niet…het blijft een goeie 😉

Wat die mop ook aangeeft is dat ‘bacon’ blijkbaar iets is waar enorm veel mensen, niet alleen Amerikanen overigens, mega-verknocht aan schijnen te zijn. Bovenstaande grap is bijvoorbeeld lang niet de enige die naar daarnaar refereert. Op zich is dat niet zo gek want bacon bestaat vooral uit véél vet en zout. Twee (ongezonde) dingen die op een rare manier nogal verslavend kunnen werken.

Daarnaast is bacon natuurlijk ook vlees…wat ons betreft het beste argument om het voortaan niet meer in je mond te proppen 😉

Hoe dan ook: feit blijft dat veel mensen ervan houden. Als tegemoetkoming delen we dan ook graag onze total-vegan-tempeh-bacon-option. Oftewel: tempeh bacon!
Dat het identiek smaakt zou ik weliswaar niet durven of kunnen beweren…maar lekker is het wel.

Daar komt bij dat onze ‘bacon’ een stuk gezonder is voor je lichaam. Al zeg ik met nadruk ‘gezonder‘ 😉

Super lekker bij een salade, tussen een rijkelijk met groenten belegd broodje (ciabatta bijvoorbeeld) en nog krankzinnig veel andere opties.

Geniet ervan!

Voorverkoop vegan lunch

 

Ingrediënten tempeh bacon

  • 170 g tempeh natuur
  • 15 ml tamari (sojasaus)
  • 15 ml olijfolie + extra om te bakken
  • 15 ml agavesiroop
  • 1 tl liquid smoke (bestellen >>)
  • een mespuntje harissa (chilipasta) of sambal
  • 1 el appelazijn
  • 2 teentjes knoflook – fijngehakt
  • een snufje komijn
  • peper en zeezout

Tempeh bacon vegan

Bereiding tempeh bacon

  • Snij de tempeh in de lengte in dunne plakken.
  • Meng de overige ingrediënten in een kom en leg de tempeh erin. Meng kort en sluit de kom af. Laat minstens 1 nacht marineren. Haal de tempeh uit de marinade en laat kort uitlekken op een stukje keukenpapier.
  • Verhit olijfolie in een pan en bak de plakjes tempeh kort op hoog vuur tot ze lekker knapperig zijn. Kruid af naar smaak met peper en (niet te veel) zeezout.

Genoten van dit recept? Laat hier onderaan zeker je reactie achter.

Comment Section

5 reacties op “Tempeh bacon


Door Ana op 19 september 2018

Een vergelijkbaar recept maak ik al jaren maar mijn tempeh wordt nooit lekker knapperig; heeft iemand een idee hoe dat zou kunnen komen? 🤔


Door Alexandra op 19 september 2018

Hallo, waar vind ik liquid smoke ?


Door Corinne op 19 september 2018

Hallo, online kun je het kopen. Ik gebruik zelf gerookt paprikapoeder, dat lijkt erop.


Door Sterre op 21 september 2018

Ik heb laatst liquid smoke gekocht bij de Amazing oriental in Rotterdam


Door Anoniem op 19 september 2018

Hallo, waar vind ik liquid smoke ?

Plaats een reactie




10 supersimpele vegan recepten
Vul je naam en e-mailadres in en ontvang het gratis e-book
Wij hebben ook een hekel aan spam
Stijn De Kock
Stijn De Kock is eigenaar van Veganistisch Koken blog en webshop, hobbykok en - naar eigen zeggen - 90% vegan. Zijn doel is om de wereld te laten kennismaken met de smaak, creativiteit én talloze voordelen van een (meer) plantaardige levensstijl.