Volg onze mailtjes met tips en recepten
Direct Toegang
X
Volg onze mailtjes met tips en recepten
50% Complete
en ontvang 10 gratis recepten

Page content

Vegan kersenijs met amandelmelk

article content

Vegan kersenijs met amandelmelk

Leve de nazomer!

Ik hoorde iets van een tropische storm (erg) en een warme nazomer (prima). Meer was er niet nodig om me de ijsmachine weer eens boven te laten halen!

Na het maken ‘Plantaardig IJsplezier‘ had ik  wel even m’n buik vol van ijs maar bon…dat ben ik dus blijkbaar al te boven 😉

Ik nam thans het vegan kersenijs recept uit m’n eigen e-book (is dat het toppunt van luiheid? ;)) en gaf er een kleine draai aan. Dat wil zeggen; in tegenstelling tot het recept in het boek, waarin ik de helft van de kersen mix en de andere helft in stukjes toevoeg, heb ik deze keer ALLE kersen door de mixer gehaald.

Vegan kersenijs

En zowaar…het resultaat ziet er 10 keer beter uit! De kleur is echt fantastisch, al zeg ik het zelf. En het recept wil ik jullie dan ook niet onthouden.

Tips: koel alvast je ijsmachine in de diepvries. Liefst een nacht op voorhand (minstens). Tenzij je een volautomatische ijsmachine hebt of het ijs met de hand wil bereiden natuurlijk.

Succes en smakelijk!

Kersenijs lekker vegan

Ingrediënten

 • 300 gram kersen – ontpit
 • 200 ml sojaroom
 • 450 ml amandelmelk
 • 80 gram bio lichte rietsuiker
 • 20 gram maizena plus
 • paar druppels vanille essence
 • 1 tl citroensap

Bereiding

 1. Mix alle kersen in de blender of met de staafmixer en zeef het sap. Voeg het citroensap toe.
 2. Meng de maizena met 100 ml amandelmelk in een kleine kom.
 3. Breng de rest van de amandelmelk met de sojaroom en de suiker langzaam aan de kook. Draai het vuur lager en roer het kersensap er doorheen.
 4. Voeg een paar druppels vanille essence toe.
 5. Voeg al roerend de maizena toe en blijf zachtjes roeren tot het mengsel indikt tot een lichte pudding (+/- 10 minuten). Breng het mengsel niet opnieuw aan de kook!
 6. Haal van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Roer af en toe om het vliesje op de pudding te verwijderen.
 7. Doe het mengsel in een (bij voorkeur vooraf gekoelde) kom, dek af met folie en laat gedurende 1 nacht afkoelen in de koelkast.
 8. Bereid het ijs in de ijsmachine of handmatig. Plaats het terug afgedekt in de diepvries tot het ijs stevig maar schepbaar is.

Plantaardig ijsplezier - vegan ijsjesPlantaardig IJsplezier

Mocht je het e-book al hebben dan is dit een leuke variant op het daarin vermelde kersen/amandelijs. En wie nu benieuwd is naar meer recepten; klik hier 😉

Comment Section

0 reacties op “Vegan kersenijs met amandelmelk

Plaats een reactie
Stijn De Kock
Stijn De Kock is eigenaar van Veganistisch Koken blog en webshop, hobbykok en - naar eigen zeggen - 90% vegan. Zijn doel is om de wereld te laten kennismaken met de smaak, creativiteit én talloze voordelen van een (meer) plantaardige levensstijl.