Volg onze mailtjes met tips en recepten
Direct Toegang
X
Volg onze mailtjes met tips en recepten
50% Complete
en ontvang 10 gratis recepten

Page content

Vegan labels – Welke labels duiden op een veganistisch product?

article content

Vegan labels – Welke labels duiden op een veganistisch product?

Vraag: Ik vind het wel moeilijk om alles uit te zoeken qua ingrediënten. Het zou veel simpeler zijn als er een betrouwbaar vegan en veggie label op alle producten zou staan.

Er zijn internationaal producten met een Vegan-label op. Het zou inderdaad handig zijn als alle producten dat hadden, maar de producent dient dit aan te vragen en hiervoor betalen. Dus zeker de kleinere merken gaan dat niet zo snel doen, vrees ik.

Europees V-label

European Vegetarian Union - Europees vegan logoEr is een Europees V-label voor vegetarisch en vegan, namelijk dat van de Europese vegetarische vereniging (European vegetarian union). Ik vind dit wel een vrij verwarrend logo omdat er in de cirkel vegetarisch staat en dan als onderschift VEGAN. Het logo garandeert je dan dat het een product is zonder dierlijke ingrediënten. Je hebt ook hetzelfde logo maar dan met onderschrift vegetarisch. Dat is voor producten die wel vegetarisch maar niet veganistisch zijn. Ook genetisch gemanipuleerde ingrediënten zijn niet toegestaan.

Voor België beheert en controleert Eva vzw dit.

Via v-label.info kan je info opvragen over de producten en de restaurants.

Internationaal Vegan Label

Vegan Society - labelOok zie je vaak het zonnebloempje staan. Een internationaal keurmerk beheert door de Vegan Society. Dit logo vind je niet alleen op voeding, maar ook op bijvoorbeeld cosmetica. De producten kunnen GGO’s bevatten, maar dan moet het wel op de verpakking vermeld staan.

 

Certified Vegan – Amerika

Certified vegan logoHet logo met de V in een hartje wordt beheert door Vegan Action en is er voor producten waarvan het bedrijf gevestigd is in Amerika, Canada en Australië.

 

 

10 supersimpele vegan recepten
Vul je naam en e-mailadres in en ontvang het gratis e-book
Wij hebben ook een hekel aan spam

 

Lees hier meer over veganisme >>

Comment Section

1 reactie op “Vegan labels – Welke labels duiden op een veganistisch product?


Door Miguel Angel Martel op 20 november 2017

Good morning,
I write you because we are looking to find producers and sellers of Vegan certificated products in Holland. Please if you are able to help us, do not hesitate to contact to me.

Plaats een reactie
10 supersimpele vegan recepten
Vul je naam en e-mailadres in en ontvang het gratis e-book
Wij hebben ook een hekel aan spam
Elke Aerts
Elke Aerts is de eigenaar van Veganistisch Koken blog en webshop. Zij is sinds 2000 vegetariër en sinds 2005 veganist. Haar doel is om mensen te inspireren en te helpen in hun weg naar een (meer) plantaardig leven.