Volg onze mailtjes met tips en recepten
Direct Toegang
X
Volg onze mailtjes met tips en recepten
50% Complete
en ontvang 10 gratis recepten

Page content

Vegan parmezaanse kaas maken

article content

Vegan parmezaanse kaas maken

Dit is een heel simpel recept. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en een koffiemolentje.

Ingrediënten Vegan parmezaan

  • 2 el cashewnoten (ca 30 gram)
  • 1 el gistvlokken
  • snuifje zout
  • opt: beetje knoflookpoeder

Voeg alle ingrediënten samen in een koffiemolen en mix. Klaar is kees.

Deze vegan parmezaan kan je over een pasta strooien, maar is ook lekker op een gepimpte salade.

Comment Section

6 reacties op “Vegan parmezaanse kaas maken


Door Christine op 24 mei 2017

Parmezaan mix ik ook wel eens door de overgebleven vochtige pulp die overblijft van zelfgemaakte plantaardige melk. Elk soort pulp leent zich daarvoor. Mijn niet-veganistische gasten reageren hierop altijd enthousiast en met verbazing.


Door ria vanhee op 14 oktober 2015

Hallo

Notenkaas heb ik gemaakt met macadamia noten en bieslook en zout
Kan ik brood vervangen door iets beters en gezonder?


Door Nele op 12 oktober 2015

Hey Elke!

Hoe lang kan je dit bewaren? In de frigo of niet?

Groetjes,
Nele


Door Elke Aerts op 12 oktober 2015

Hoi Nele, Je kan het in een afgesloten potje bewaren. Hoeft niet in de koelkast (mag wel). Heb nog niet getest hoe lang je het kan bewaren, was altijd op voor het slecht was. Zeker 1-2 weken.


Door lutgard op 12 oktober 2015

Kan dat met iets anders dan gistvlokken ?


Door Elke Aerts op 12 oktober 2015

Hoi Lutgard, met de noten kan je variëren, maar de gistvlokken geven juist de kaasachtige smaak.

Plaats een reactie




10 supersimpele vegan recepten
Vul je naam en e-mailadres in en ontvang het gratis e-book
Wij hebben ook een hekel aan spam
Elke Aerts
Elke Aerts is de eigenaar van Veganistisch Koken blog en webshop. Zij is sinds 2000 vegetariër en sinds 2005 veganist. Haar doel is om mensen te inspireren en te helpen in hun weg naar een (meer) plantaardig leven.