Volg onze mailtjes met tips en recepten
Direct Toegang
X
Volg onze mailtjes met tips en recepten
50% Complete
en ontvang 10 gratis recepten

Page content

Vegan stamppot van bataat

article content

Vegan stamppot van bataat

Bataat (of zoete aardappel) is vreemd genoeg niet zo erg bekend, maar wel geweldig lekker! Deze stamppot is ook ideaal om de herfst in te luiden en is zeer verrassend van smaak. Als je ‘m niet tot de bodem uitlepelt eet ik mijn (vegan) schoenen op.

Vegan stamppot van bataat - zoete aardappel

Dit recept is voor 2 personen

  • 1 kilo bataten (zoete aardappelen)
  • 4 lente-uitjes
  • 2 rode uien
  • 1 rode chilipeper – in heel kleine stukjes
  • 150 gr spinazie
  • 1 teentje look
  • 100 ml sojaroom
  • 1 tl agavestroop
  • 3 el balsamico azijn
  • 30 gr soja margarine
  • 100 gr cashewnoten
  • 1/2 tl komijn
  • 1/4 tl kaneel
  • peper & zout

Vegan stamppot met zoete aardappel

  1.  Schil de bataten en snijd ze in stukken van ongeveer 3 cm. Kook ze in licht gezouten water in 20 minuten gaar.
  2. Pureer ze met een stamper, voeg de sojaroom, de margarine, chilipeper, en kruiden toe. Kruid af naar smaak met peper en zout. Schep daarna de (gewassen) spinazie en de lente-uitjes onder de puree.
  3. Schil de ui en snijd ‘m in dunne ringetjes. Snipper de knoflook.
  4. Verhit wat olie in een pan en fruit daarin de ui en de knoflook. Voeg de agavesstroop toe en verhit deze 1 minuut mee. Giet de balsamico erbij en laat pruttelen tot de azijn verdampt is.
  5. Rooster de cashewnoten in een droge pan. Schep de puree in een ovenschaal (of 2 aparte), strooi er de cashewnoten overheen en schep wat van het uimengsel over de puree.
  6. Verwarm de stampot in de oven op 180 graden gedurende zo’n 15 minuten.
10 supersimpele vegan recepten
Vul je naam en e-mailadres in en ontvang het gratis e-book
Wij hebben ook een hekel aan spam

Comment Section

0 reacties op “Vegan stamppot van bataat

Plaats een reactie




10 supersimpele vegan recepten
Vul je naam en e-mailadres in en ontvang het gratis e-book
Wij hebben ook een hekel aan spam
Stijn De Kock
Stijn De Kock is eigenaar van Veganistisch Koken blog en webshop, hobbykok en - naar eigen zeggen - 90% vegan. Zijn doel is om de wereld te laten kennismaken met de smaak, creativiteit én talloze voordelen van een (meer) plantaardige levensstijl.