Volg onze mailtjes met tips en recepten
Direct Toegang
X
Volg onze mailtjes met tips en recepten
50% Complete
en ontvang 10 gratis recepten

Page content

Veganisme stap voor stap

article content

Veganisme stap voor stap

Veganist worden? Alles in 1x laten? ffff, DAT KAN IK NIET! 😉 Wie zegt jou dat je alles in 1x weg moet laten. Dat bepaal je toch zelf?

Sommige zeggen inderdaad ik laat alles in 1x weg en hebben daar helemaal geen moeite mee. Maar voor de meeste is dat toch een stap te ver. Ze kennen de producten nog niet, weten niet wat in de plaats te eten, weten nog niet waar allemaal op te letten,… Dan is het veel makkelijker om het stap voor stap te doen.

Laat elke maand 1 ding weg

Je kan elke maand 1 ding weglaten en er iets positiefs voor in de plaats zetten. En zo laat je elke maand iets weg.

Een voorbeeldje: Eerste maand laat je vlees uit je menu en vervang je het door een groenteburger of seitan. De maand erop laat je vis, dan eieren, dan schakel je over op plantaardige melk, dan let je op wat er in verwerkt proucten zit,… en zo kom je stap voor stap dichter bij het veganisme. Ondertussen leer je nieuwe producten kennen en leer je creatiever te koken.

Traditionele bordje

Het traditionele bord van vlees, groenten en aardappelen ga je in het begin misschien nog aanhouden, door het vlees te vervangen door bijvoorbeeld een groenteburger. Maar na een tijdje ga je vanzelf wat andere zaken uitproberen en ga je waarschijnlijk afstappen van het standaard bord met 3 vakjes. Je maaltijden worden kleurrijker en lekkerder.

Ondertussen ben ik nu 9 jaar veganist. Maar bij mij is het ook niet van de ene dag op de andere gegaan. Stap voor stap, toen ik meer begon te weten wat er allemaal gebeurde heb ik zaken weggelaten.

Aan de slag met vegan voeding

Wil jij graag meer en meer plantaardig gaan eten? Dan help ik je graag verder. > Meer info.

Hoe zit het met jou? Ben jij in 1x veganist geworden? Doe je het stap-voor-stap? Ik ben benieuwd, laat hieronder even je reactie achter.

Comment Section

1 reactie op “Veganisme stap voor stap


Door Marcel op 6 augustus 2015

Hallo Elke,
Dat is een prima artikel, dat zeer waarschijnlijk vele (nieuwe) overstappers via de weg van geleidelijkheid aan de hand meeneemt. Veganisme en veganist zijn termen die gek genoeg veel mensen een soort angst aanjaagt. Zij verwachten vaak een agressieve discussie (of beginnen die!) over het afwijzen van vlees en zuivel. In de praktijk voorkom ik dit door de term veganist/veganisme niet te noemen en aan te geven dat ik plantaardig eet. Als de mensen (collega’s, vrienden, familie) doorvragen vertel ik de rest van het weglaten van zuivel en eieren.
De tip om langzaam maar zeker zaken weg te laten en te vervangen door een plantaardige variant is uiterst bruikbaar.

Plaats een reactie
10 supersimpele vegan recepten
Vul je naam en e-mailadres in en ontvang het gratis e-book
Wij hebben ook een hekel aan spam
Elke Aerts
Elke Aerts is de eigenaar van Veganistisch Koken blog en webshop. Zij is sinds 2000 vegetariër en sinds 2005 veganist. Haar doel is om mensen te inspireren en te helpen in hun weg naar een (meer) plantaardig leven.