Volg onze mailtjes met tips en recepten
Direct Toegang
X
Volg onze mailtjes met tips en recepten
50% Complete
en ontvang 10 gratis recepten

Page content

Pesto

Pesto is een dikke pasta van verschillende fijngestampte of gemalen ingrediënten. De meest bekende ‘pesto alla genovese’ (< afkomstig uit de Italiaanse stad Genua) bestaat uit een grote berg verse basilicumblaadjes, pecorino (Italiaanse schapenkaas), look, pijnboompitten, olijfolie en peper & zout. Het wordt gegeten met pasta, maar is ook heerlijk op een stukje brood. In Italië heeft elke familie zijn eigen recept en ingrediënten voor deze verse saus. Het makkelijkst is alles te malen in een keukenrobot, maar volgens de Italiaanse traditie worden alle ingrediënten gemalen in een vijzel.

De pecorino kan parmezaan worden, de pijnboompitten walnoten of de basilicum rucola … het aantal te bedenken varianten is oneindig. Aarzel niet om je eigen versie van deze koude smaakmaker te creëren, met of zonder kaas, groenten als tuinkers, selder, kruiden, noten of zaden. De normaal groene saus kan ook rood worden als gedroogde tomaten het hoofdingrediënt worden. Trouwens, wist je dat er van tapenade gesproken wordt als er olijven bij de ingrediënten komen?

Comment Section

0 reacties op “Pesto

Plaats een reactie