Volg onze mailtjes met tips en recepten
Direct Toegang
X
Volg onze mailtjes met tips en recepten
50% Complete
en ontvang 10 gratis recepten

Page content

Tahin

Tahin of tahini wordt ook sesampasta genoemd. Het is een smeuïge pasta van fijngemalen, (op een lage temperatuur) geroosterde sesamzaadjes. Het lijkt op notenpasta en bestaat in een versie met of zonder zeezout. Het roosteren zorgt voor een betere smaak, maar ook voor een lange houdbaarheid doordat de vochtigheidsgraad omlaag gaat.

Sesam is gekend voor zijn hoge voedingswaarde: het is een goede eiwitbron, rijk aan vezels en bevat hoge gehaltes fosfor, calcium, magnesium, ijzer, selenium en kalium.

Het is lekker in hummus (kikkererwtenpasta), sauzen, dressings en desserten. De smaak is nootachtig. Je kan het ook op brood smeren, als vervanger van boter. Best zeer dun smeren.

Tahin is verkrijgbaar in natuurvoedingswinkels, wereldwinkels, sommige supermarkten bij de specialiteiten uit het Midden-Oosten alsook in Joodse winkels.

De kleine, onooglijke sesamzaadjes kunnen bogen op een rijke geschiedenis. Het is de eerste specerij die zowel voor de zaadjes als voor de olie uit die zaadjes werd geteeld in Egypte en Babylonië.

Biologische tahin kopen >>

    Comment Section

    0 reacties op “Tahin

    Plaats een reactie