Volg onze mailtjes met tips en recepten
Direct Toegang
X
Volg onze mailtjes met tips en recepten
50% Complete
en ontvang 10 gratis recepten

Page content

Snijplank

Op een snijplank zal je je groenten en fruit gaan snijden. Gebruik best geen glazen snijplank of rechtstreeks op een marmeren keukenblad. Hier kan je mes snel bot van worden. Daarom gebruik je best een snijplank die van zachter materiaal is dan het mes zelf. Bijv. bamboe of kunststof.

Kies je voor een houten snijplank dan kan je deze best voor het 1ste gebruik insmeren met bijv. druivenpitolie (geen olijfolie want kan gaan plakken). Wacht tot de olie in de plank is getrokken. Herhaal dit een paar keer.

Als je iets kleins gaat snijden is een kleine snijplank ok. Maar als je een hele reeks groenten gaat snijden kan je beter kiezen voor een grote snijplank. Met een kleine snijplank zal je krampachtig op het plankje proberen te blijven, eventueel wat gaan stapelen of regelmatig tussendoor wat groeten al in een (kook)pot doen. Dat is niet echt handig 😉

Snijplank kopen? >>

    Comment Section

    0 reacties op “Snijplank

    Plaats een reactie