Volg onze mailtjes met tips en recepten
Direct Toegang
X
Volg onze mailtjes met tips en recepten
50% Complete
en ontvang 10 gratis recepten

Page content

Is brood veganistisch?

Is brood veganistisch?

Niet alle brood is veganistisch. Er wordt ook wel boter en melk gebruikt. Dit is vooral het geval bij de luxe broodjes. Maar ook al bevat het brood geen boter of melk, dan kan er namelijk nog iets anders inzitten…..

Broodverbeteraar

Een broodverbeteraar wordt gebruikt om het brood “beter” te maken. Maar dus niet gezonder.

Beter wordt hier gezien als mooier van kleur, een betere smaak, beter rijzen, langer houdbaar, meer glans, moet minder lang bakken,…

Maar het is dus niet altijd duidelijk of de gebruikte broodverbeteraar veganistisch / vegetarisch is of niet aangezien er ook haar van varkens of mensen gebruikt worden of eendenveren. Het gaat hier over E-nummer E920 en E921. Het vervelende is dat dit niet verplicht is volgens de Europese wetgeving om E920 om op het etiket te vermelden. En ik vrees dat de bakker vaak ook niet weet wat dat precies is.

Het Nederlandse tv-programma Keuringsdienst van Waarde is hiernaar een tijdje geleden op onderzoek gegaan.

Kies dus best voor een biologisch brood, want daar mogen deze dingen niet inzitten. Let er wel even op dat het ook zonder melk, boter is.

Zelf brood bakken

Ikzelf vind gekocht brood vaak veel te plat. Je smeert er iets op en het brood valt bijna uit elkaar.

Geef mij dus maar een broodje zonder E-nummertjes. Ik maak het dus ook zelf. Heel snel klaar, ruikt lekker in huis, je weet wat je erin doet en je kan afwisselen met ingrediënten 🙂

>> Zelf brood(jes) bakken (recepten)

 

Vegan ontbijt en lunch

Vegan ontbijt & lunch

Wat lekkers nodig voor op de boterham? Of liever eens iets anders? Check dan zeker ons ebook met heerlijke lunchrecepten (warm en koud).

Meer info ►

  Comment Section

  2 reacties op “Is brood veganistisch?


  Door Tine op 10 juni 2018

  Ik bak zelf mijn veganistisch brood in mijn broodbakmachine. Makkelijk en snel en je weet tenminste zeker wat er inzit. Ik bak mijn brood met biologisch speltmeel en extra virgin olijfolie. Overheerlijk! Ik raad iedereen aan zijn eigen gezond veganitisch brood te bakken. Zalig!


  Door nancy kint op 13 augustus 2018

  Dag Tine ,
  heb jij recept voor veganistische pistolets of broodjes?
  Alvast dank je wel

  Plaats een reactie