Volg onze mailtjes met tips en recepten
Direct Toegang
X
Volg onze mailtjes met tips en recepten
50% Complete
en ontvang 10 gratis recepten

Page content

Venkelgratin

article content

Venkelgratin

Venkel is niet ieders favoriete groente vanwege de anijsachtige smaak. Daar moet je van houden. Zelf heb ik het ook moeten leren waarderen en dat proces werd me aanzienlijk makkelijker gemaakt met dit recept. Minder anijs – meer venkel, in een heerlijk winterse en ‘roomloos’ romige gratinschotel. Venkel echt niets voor jou? Probeer deze toch maar eens:-)

Venkelgratin

Zeer lekker met wat quinoa en – eventueel – een hazelnootburger.

Voor 4 personen:

  • 4 venkelknollen
  • 3 teentjes knoflook
  • 150 gram champignons
  • 600 ml groentebouillon
  • 200 ml sojaroom
  • 1 el tamari
  • olijfolie
  • peper
  1. Verwarm de oven op 180 graden en verhit de bouillon tot het kookpunt.
  2. Snij de venkels in 4 gelijke delen (of halveer die delen nogmaals als ze echt groot zijn) Schil en snij de ui en teentjes knoflook en snipper ze fijn.
  3. Doe ze in een pot en overgiet met de bouillon en een scheutje olijfolie. Laat zo’n 10 minuten sudderen of tot de venkel zacht is en het vocht ietwat ingekookt.
  4. Snij de champignons in vieren en bak ze in wat olie op hoog vuur in een paar minuten gaar. Giet de tamari erbij en roer ze nog even goed door elkaar.
  5. Terug naar de venkel: meng de sojaroom onder de venkel en verwarm die nog 2 minuutjes mee. Voeg vervolgens de champignons toe. Neem een vuurvaste ovenschaal, kieper het mengsel erin en laat gedurende 20 minuten bakken. Bestrooi eventueel nog met wat paneermeel.

Genoten van de venkel? Like and share!

Comment Section

0 reacties op “Venkelgratin

Plaats een reactie




10 supersimpele vegan recepten
Vul je naam en e-mailadres in en ontvang het gratis e-book
Wij hebben ook een hekel aan spam
Stijn De Kock
Stijn De Kock is eigenaar van Veganistisch Koken blog en webshop, hobbykok en - naar eigen zeggen - 90% vegan. Zijn doel is om de wereld te laten kennismaken met de smaak, creativiteit én talloze voordelen van een (meer) plantaardige levensstijl.