Download gratis 10 vegan recepten
Direct Toegang
X
Download gratis 10 vegan recepten
50% Complete
Ontdek hoe makkelijk vegan is

Page content

article content

Verjaardagsmenu – hoe ouder, hoe beter

Hier enkele blogs over onze verjaardagsfeestjes. Om een idee te geven dat dat ook helemaal vegan kan voor je familie of vrienden 🙂

Verjaardagsmenu 2017

We hadden geluk, het was prachtig weer toen de familie langs kwam, dus konden we lekker buiten genieten. Een smeerimpressie zie je in het filmpje 🙂

Wat stond er op het menu?

Behalve een aperitiefje was er water limoen en pepermunt, lekker bij zo’n warme dag.

Water met pepermunt en limoen

Zelfgebakken broodjes met 3 dips: cashewcurry, vegan smeerkaas en zongedroogde tomaten

Zelfgebakken broodjes met 3 vegan dips

Gazpacho (lekker verkoelend)

Vegan gazpachio

Seitan in madeirasaus, aardappelpartjes uit de oven en groentjes (bloemkool, boontjes, tomaten) en veganaise voor de liefhebbers.

Vegan menu, seitan in madeirasaus met groenten en aardappelpartjes

Als dessert een vegan sabayon en chocolademousse (beiden te vinden in ons gloednieuwe boek No Milky Way)

En als afsluitertje: Vegan advocaat (ook te vinden in ons boek)

 


Verjaardagsmenu 2014

Time flies when you’re having fun! 23 augustus jongstleden was het namelijk weer zo ver…birthday time!

Amandel-lijnzaadcrackers met aubergine kaviaar en guacamole

Een jaar ouder worden is lang niet meer zo’n heuglijke gebeurtenis als vroeger (spreekt de oude sok), maar goed…tegen het verstrijken van de tijd kan je nu eenmaal weinig beginnen. Als we maar jong van geest blijven en van die hilarische verjaardagskaarten ontvangen 🙂

Verjaardskaarten

Wat zeker veranderd is ten opzichte van m’n jonge(re) jaren is dat er destijds voor mij gekookt werd in plaats van dat ik de feestmaaltijd zelf moest klaarmaken ha!

Nu, voor een zelfverklaarde keukenprins is dat natuurlijk geen drama. Sterker nog; ik doe niks liever dan sleutelen aan een menu en het uiteindelijk bereiden ervan. Niets zo fijn als wanneer je gasten, in dit geval m’n ouders, schoonouders en grootouders langs Elke’s kant, in de latere uurtjes van tafel gaan met een voldaan gevoel.

Oké ja, misschien een iets té voldaan gevoel 😉

Anyway, deze keer heb ik het maar eens over een Italiaanse boeg gegooid. Het beeldresultaat van een avond smikkelen en smullen wil ik je dan ook niet onthouden. En de recepten… die volgen later nog ;

Starten deden we met champagne of een aperitief van schuimwijn, vodka, aarbeiensiroop en vlierbloesemazijn. Om het alcoholpercentage enigszins te temperen serveerden we er deze goddelijke amandel-lijnzaadcrackers bij (recept afkomstig uit het fantastische boek Super Healthy Snacks van Jenna Zoe, waarover later meer). Zie foto bovenaan en onderstaand.

Amandel-lijnzaadcrackers met avocado en aubergine

Die crackers zijn op zich al super lekker, maar met een schepje auberginekaviaar of guacamole is er helemaal geen houden meer aan. Populair spul en een goeie start! En Snoops…die vond de hapjes schijnbaar ook wel interessant 😉

Tilly en Benny

Soep kwam er deze keer niet aan te pas, dus des te sneller konden we aan het buffet beginnen. Met genoeg warme gerechten, extra salade, gemarineerde artisjokken en, zéér Italiaans, aardappelkroketten 😉

Al heb ik me laten vertellen dat die in Italië nu ook weer niet totaal onbekend zijn.

Vegan aardappelkroketten

Het ontbreken van pasta en pesto zou echter ronduit belachelijk geweest zijn. Dus hebben we die twee gecombineerd, samen met halve kerstomaatjes en pittige zwarte olijven. De pesto is overigens een combinatie van spinazie en basilicum.

Fusilli met spinazie-basilicumpesto, tomaat en zwarte olijven

Geen Italiaans verjaardagsbuffet zonder lasagne! Met lekker veel groenten en een ‘kaassaus‘ met Wilmersburger. Deze portie is weliswaar uitgeschept en…euh…gecrasht 😉

Lasagne met groenten en vegan 'kaassaus'

Mijn ouders stonden niet op het menu, maar toch even een foto 😉

ouders stijn de kock

Verder nog beschikbaar: geroosterde auberginerolletjes gevuld met Creamy Sheese, schijfjes tomaat met creamyrisella en gewokte bloemkool met chilipeper, peterselie en zeespaghetti.

Gevulde aubergines met creamy sheese van Bute Island

Tomaat met creamyrisella

Die bloemkool met zeespaghetti en peterselie had ik zelf nog niet eerder gemaakt, maar is gelukkig 100% meegevallen. Erg lekker, en dat vonden onze gasten ook…oef!

Bloemkool op z'n Italiaans

Wat ik quasi altijd serveer is een gewone sla en wat extra tomaten. En een tomatensaus natuurlijk. Als dessert hadden we een panna cotta (amandelmelk, sojaroom, suiker en agar agar) met Oreo’s. De panna cotta’s komen uit m’n boek No milky way. Eén van de weinige kant-en-klare koekjes die daadwerkelijk vegan zijn (wel verpakking checken want dat kan veranderen).

Panna cotta met oreo

En tot slot nog napraten onder het genot van een kopje koffie en eventueel een stukje zelfgemaakte bananen/brésilienne vlaai (helaas al op voor de foto genomen kon worden ;))

Stijn en grootouders

20.20u. Iedereen naar huis en dan terug overgaan tot de orde van de dag 😉

Uitgeteld

En wat denk je? Ziet het er lekker uit? De maaltijd bedoel ik…niet die laatste foto 🙂

Comment Section

0 reacties op “Verjaardagsmenu – hoe ouder, hoe beter

Plaats een reactie




10 supersimpele vegan recepten
Vul je naam en e-mailadres in en ontvang het gratis e-book
Wij hebben ook een hekel aan spam
Stijn De Kock
Stijn De Kock is eigenaar van Veganistisch Koken blog en webshop, hobbykok en - naar eigen zeggen - 90% vegan. Zijn doel is om de wereld te laten kennismaken met de smaak, creativiteit én talloze voordelen van een (meer) plantaardige levensstijl.