Volg onze mailtjes met tips en recepten
Direct Toegang
X
Volg onze mailtjes met tips en recepten
50% Complete
en ontvang 10 gratis recepten

Page content

Wat is MyEy en hoe gebruik je het?

article content

Wat is MyEy en hoe gebruik je het?

MyEy is een vervanger voor eieren en verkrijgbaar in 3 versies: Volley (heel ei), EyGeel, EyWit. Het is bovendien biologisch.

Niet alleen veganisten zijn op zoek naar eivervangers, maar meer en meer mensen ook om gezondheidsredenen of door allergieën. Voor het Oostenrijkse MyEy is het belangrijk dat de bakprestatie, consistentie, kleur en karakteristieke smaak van het ei behouden worden, maar dan met volledige plantaardige bestanddelen.

Smaakt MyEy zoals een kippenei?

Het hoofdbestanddeel van MyEy is maïszetmeel. Aangezien kippen meestal ook maïs te eten krijgen, zit daarin al een grote overeenkomst van smaak. Bovendien bevat MyEy ook zwart zout (kala namak) wat sowieso een typische eismaak en -geur heeft.

Hoe bewaar je MyEy?

Een gemaakt “ei” kan je 3 dagen bewaren in de koelkast. Gebruik koud water, roer MyEy met het water en bewaar vervolgens koel.

De potjes MyEy (nog niet bereid) kan je voor EiWit en Volley bewaren waar je wil, maar voor EyGeel kan je best een koele plaats zoeken door het natuurlijke vetgehalte.

De 3 varianten

VollEy – ei vervanger

  • Is opklopbaar
  • Volledige eieren vervangen
  • Universeel bruikbaar voor het bakken zonder eieren.
  • Voor sauzen, crèmes, gebak , beslag en nog veel meer
  • vervangt 24 eieren
  • 1 ei (50 gr) = 8,3 gram volley + 41,7 ml water

Eivervanger - MyEy VollEy

 

EyGeel – eidooier vervanger

  • Niet opklapbaar
  • vervanger voor een eidooier
  • Levendig van kleur en sterke smaak
  • Kan je gebruiken voor het maken van een spiegelei (in combinatie met Eywit)
  • ideaal voor noedels, broodjes, sauzen,…
  • Vervangt het eigeel van 60 eieren
  • 1 eigeel (20 gr) = 3,3 gram eygeel + 16,7 ml water

Eigeel eidooier vervanger - EyGeel

EyWit – eiwit vervanger

  • opklopbaar
  • eiwit met volume en flexibiliteit
  • Geschikt voor gebak, schuim merengue, soufflés, rolbiscuit,…
  • Vervangt het eiwit van 40 eieren
  • 1 eiwit (30 gr) = 5 gram eywit + 25 ml water

Eiwit vervanger - MyEy EiWit

Recepten

Comment Section

4 reacties op “Wat is MyEy en hoe gebruik je het?


Door Ellen op 8 november 2018

beste, kan ik met EyGeel ook béarnaise saus maken of is diet niet mogelijk?


Door Micky op 25 oktober 2018

Top deze uitvindingen



Door Elke Aerts op 8 april 2016

Dag Jo, afgaande op het recept moet je de eiwitten en eigelen scheiden. In dat geval heb je dus zowel EyGeel als EyWit nodig. VollEy kan je echter ook gewoon opkloppen dus je kan je afvragen of het recept wel zo letterlijk moet opgevolgd worden. Kortom: ik zou het met – vooraf opgeklopte – VollEy proberen. Geen 100% zekerheid maar wie niet waagt niet wint 🙂

Plaats een reactie




10 supersimpele vegan recepten
Vul je naam en e-mailadres in en ontvang het gratis e-book
Wij hebben ook een hekel aan spam
Elke Aerts
Elke Aerts is de eigenaar van Veganistisch Koken blog en webshop. Zij is sinds 2000 vegetariër en sinds 2005 veganist. Haar doel is om mensen te inspireren en te helpen in hun weg naar een (meer) plantaardig leven.