Volg onze mailtjes met tips en recepten
Direct Toegang
X
Volg onze mailtjes met tips en recepten
50% Complete
en ontvang 10 gratis recepten

Page content

Winterse salade met veldsla en gekarameliseerde nootjes

article content

Winterse salade met veldsla en gekarameliseerde nootjes

Ook al is de salade koud, door de kaneel krijg je een lekker winters gevoel. Ik heb deze gegeten met een zelfgemaakte burger.

Ingrediënten

In dit geval komt het niet zo nauw met de afmetingen van de ingrediënten. Ik had ook geen weegschaal bij de hand, dus heb de basisingrediënten in kopjes gedaan.

  • 1 kop hazelnoten fijngehakt
  • 1/6 (ongeveer) kop ahornsiroop
  • 1/4 tl kaneel
  • klein beetje rode peper heel fijn gesneden (naar keuze hoe pikant je het wil)
  • 0,5 tl zout
  • 3 kopjes gevuld met veldsla waarvan ik een deel gevuld heb met de laatste spinazieblaadjes uit de tuin
  • halve appel in kleine stukjes

Voor de dressing

Hiervan had ik nog over dus je kan ofwel minder maken ofwel gebruiken voor een andere salade.

  • 1/3 kop olijfolie
  • 1/4 kop balsamico-azijn
  • 1 el fijngehakte dadels (gedroogde)
  • zout en peper

Veldsla met appel en gekarameliseerde nootjes

Bereiding

Doe de siroop en kruiden in een potje en meng alles goed. Voeg hierbij de hazelnoten en meng totdat de noten omringt zijn met de siroop. Leg ze op een bakplaat of in een ovenschaal (spreid goed uit) en bak op 180°C gedurende ca 20 minuten. Schep halverwege even om en check dat de nootjes niet aanbranden. Dan kan je de nootjes laten afkoelen.

Neem de veldsla eventueel met spinazie en voeg hierbij de nootjes en appelstukjes. Giet hier een deel van de dressing over en zet goed onder elkaar.

Vegan ontbijt en lunch

Vegan ontbijt & lunch

Ben jij de saaie boterhammen ook zo beu? Check dan zeker ons ebook met heerlijke lunchrecepten (warm en koud).

Meer info ►

Comment Section

0 reacties op “Winterse salade met veldsla en gekarameliseerde nootjes

Plaats een reactie




10 supersimpele vegan recepten
Vul je naam en e-mailadres in en ontvang het gratis e-book
Wij hebben ook een hekel aan spam
Elke Aerts
Elke Aerts is de eigenaar van Veganistisch Koken blog en webshop. Zij is sinds 2000 vegetariër en sinds 2005 veganist. Haar doel is om mensen te inspireren en te helpen in hun weg naar een (meer) plantaardig leven.