Download gratis 10 vegan recepten
Direct Toegang
X
Download gratis 10 vegan recepten
50% Complete
Ontdek hoe makkelijk vegan is

Page content

article content

Zelf tapenade maken met zongedroogde tomaten

Tapenade is iets wat ik lekker vind op een vers gemaakte focaccia. Samen met wat vegan kaas, tomaat, sla, ui en eventueel olijven, geraspte wortels,… Maar je kan het ook op toastjes smeren met daarover wat fijngesnipperde basilicum. En voor de snelle hap een supersnelle en easy pizza van maken zoals in ons ebook Vegan Ontbijt & Lunch te vinden is.

Ingrediënten tapenade van zongedroogde tomaten

  • 50 g zongedroogde tomaten in olie
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 el balsamico azijn
  • 1 el verse of 1/2 tl gedroogde tijm
  • 2 el versgehakte peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • paar druppels citroensap
  • peper en zout

Tapenade van zongedroogde tomaten vegan

Bereiding tapenade

  • Doe alle ingrediënten in een beker en pureer met de staafmixer. Voeg indien nodig extra (olijf)olie toe. Kruid af naar smaak met peper en zout.

Opties

  • Je kan er ook zwarte olijven, basilicum, gistvlokken, pijnboompitjes,… aan toevoegen.

Ben je op zoek naar veganistische lunchgerechten? Dan is ons ebook Vegan ontbijt & Lunch vast wat je nodig hebt.

Comment Section

0 reacties op “Zelf tapenade maken met zongedroogde tomaten

Plaats een reactie




10 supersimpele vegan recepten
Vul je naam en e-mailadres in en ontvang het gratis e-book
Wij hebben ook een hekel aan spam
Elke Aerts
Elke Aerts is de eigenaar van Veganistisch Koken blog en webshop. Zij is sinds 2000 vegetariër en sinds 2005 veganist. Haar doel is om mensen te inspireren en te helpen in hun weg naar een (meer) plantaardig leven.